Potřebuje člověk jíst živočišné bílkoviny? - Kostková, Lenka (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá významem živočišných bílkovin ve stravě člověka. Jejich nedostatečná konzumace ve stravě může být příčinou mnohých nutričních deficitů či onemocnění, stejně tak je to možné u jejich nadměrné konzumaci. Pozornost je věnována vlivu živočišných bílkovin na evoluci člověka, kvalitě bílkovin a jejímu hodnocení, vyživovým a zdravotním aspektům nedostatečné nebo nadměrné konzumace živočišných bílkovin a potřebám živočišných bílkovin u různých skupin lidí. Kazuistiky v praktické části popisují čtyři vegetariány, jež odmítají konzumovat v různé míře bílkoviny živočišného původu.