Atlas porcí /

Atlas porcí je nástroj pro hodnocení nutriční spotřeby. V České republice není atlas porcí dostupný, proto bylo cílem vytvořit jeho návrh na základě zahraniční literatury. Práce předkládá první systematický návrh pro tvorbu atlasu porcí v českém prostředí s ohledem na potenciální confoundery. Počáte...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Hrežová, Eliška (Autor práce)
Další autoři: Pruša, Tomáš, 1980- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2015
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/363111/lf_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Atlas porcí je nástroj pro hodnocení nutriční spotřeby. V České republice není atlas porcí dostupný, proto bylo cílem vytvořit jeho návrh na základě zahraniční literatury. Práce předkládá první systematický návrh pro tvorbu atlasu porcí v českém prostředí s ohledem na potenciální confoundery. Počáteční fáze se zaměřila na literární rešerši, z níž byly vybrané kroky v následující fázi aplikovány do návrhu v podobě fotografií. Výsledky ukázaly potenciální výhody a nevýhody jednotlivých zobrazení, na jejichž podkladě se definovaly výsledné požadavky na finální podobu zobrazené porce. Práce jako první systematicky shrnuje metodologii tvorby atlasu porcí v českém prostředí a nabízí možnosti pro další rozvoj.
A food portion atlas is a tool for evaluating nutrient consumption. There is not a food portion atlas available in the Czech Republic, and therefore the goal was to create a proposal for one on the basis of literature from abroad. This work presents the first systematic proposal for creating a portion atlas in the Czech environment with a view to potential confounders. The initial stage focuses on literary research, which supplied steps that were then applied into the proposal in the form of photographs in the following stage. The results showed potential advantages and disadvantages of individual images. On the basis of these, the resulting requirements for the final form of the shown portions were defined. This work is the first to systematically summarize the methodology of creating a food portion atlas in the Czech environment and offer possibilities for further development.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Tomáš Pruša
Fyzický popis:74 listů, 6 listů nečíslovaných příloh