Atlas porcí - Hrežová, Eliška (2015)
Atlas porcí je nástroj pro hodnocení nutriční spotřeby. V České republice není atlas porcí dostupný, proto bylo cílem vytvořit jeho návrh na základě zahraniční literatury. Práce předkládá první systematický návrh pro tvorbu atlasu porcí v českém prostředí s ohledem na potenciální confoundery. Počáteční fáze se zaměřila na literární rešerši, z níž byly vybrané kroky v následující fázi aplikovány do návrhu v podobě fotografií. Výsledky ukázaly potenciální výhody a nevýhody jednotlivých zobrazení, na jejichž podkladě se definovaly výsledné požadavky na finální podobu zobrazené porce. Práce jako první systematicky shrnuje metodologii tvorby atlasu porcí v českém prostředí a nabízí možnosti pro další rozvoj.