Porovnání různých metod ke stanovení rizika podvýživy

Teoretická část práce je věnována stanovení nutričního rizika u onkologických pacientů. Je zde popsána a klasifikována malnutrice, jaké jsou její důsledky a jakými metodami je zjišťována. Pozornost je zde také věnována screeningovým metodám a prognostickým nutričním indexům, které se využívají k pos...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Pifková, Dagmar (Autor práce)
Další autoři: Šachlová, Milana, 1959- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2014
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/323568/lf_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Teoretická část práce je věnována stanovení nutričního rizika u onkologických pacientů. Je zde popsána a klasifikována malnutrice, jaké jsou její důsledky a jakými metodami je zjišťována. Pozornost je zde také věnována screeningovým metodám a prognostickým nutričním indexům, které se využívají k posouzení rizika vyplývajícího z nutričního deficitu. V praktické části jsem se zaměřila na dotazník na Masarykově onkologickém ústavu, kterým jsou diagnostikováni pacienti v riziku malnutrice a porovnávala jsme ho s nejvíce užívanými nutričními screeningovými metodami, a to NRS-2002, MUST a SGA a s prognostickým nutričním indexem - NRI.
The theoretical part of the thesis is focused on determination of nutritional risk of oncological/cancer patients. There is a description and classification of malnutrition, what are the consequences and what methods are used for its detection. Attention is also paid to screening methods and prognostic nutritional indices, which are used to assess the risk arising from a nutritional deficiency. In the practical part I focused on the questionnaire at the Masaryk Memorial Cancer Institute, which is used for diagnosis of patients at risk of malnutrition and I compared it with the most used nutritional screening methods, namely NRS-2002, MUST and SGA and prognostic nutritional index - NRI.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Milana Šachlová
Fyzický popis:93 l.