Porovnání různých metod ke stanovení rizika podvýživy - Pifková, Dagmar (2014)
Teoretická část práce je věnována stanovení nutričního rizika u onkologických pacientů. Je zde popsána a klasifikována malnutrice, jaké jsou její důsledky a jakými metodami je zjišťována. Pozornost je zde také věnována screeningovým metodám a prognostickým nutričním indexům, které se využívají k posouzení rizika vyplývajícího z nutričního deficitu. V praktické části jsem se zaměřila na dotazník na Masarykově onkologickém ústavu, kterým jsou diagnostikováni pacienti v riziku malnutrice a porovnávala jsme ho s nejvíce užívanými nutričními screeningovými metodami, a to NRS-2002, MUST a SGA a s prognostickým nutričním indexem - NRI.