Přísně utajená komunikace. Česká kinematografie a cenzura, případ Filmového studia Barrandov v letech 1962-1970

Disertační práce zkoumá systém cenzury v Československu v letech 1962 až 1970 na příkladu Filmového studia Barrandov. Základním cílem práce je objasnit strukturu komplikovaných vztahů mezi Československým filmem, Filmovým studiem Barrandov a reprezentanty cenzury, a to v kontextu dynamických politic...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Skupa, Lukáš, 1983- (Dissertant)
Other Authors: Voráč, Jiří, 1965- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2014
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/128191/ff_d/
Cover Image
LEADER 04540ctm a22007097a 4500
001 MUB01000998324
003 CZ BrMU
005 20150915111335.0
008 140607s2014 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-12-14 
035 |a (ISMU-VSKP)182051 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD001 
072 7 |a 791  |x Film. Cirkus. Lidová zábava  |2 Konspekt  |9 3 
080 |a 791.622  |2 MRF 
080 |a (437.3)  |2 MRF 
080 |a 791  |2 MRF 
080 |a 351.758.1  |2 MRF 
080 |a (043.3)  |2 MRF 
100 1 |a Skupa, Lukáš,  |d 1983-  |7 ola2014832379  |% UČO 128191  |4 dis 
242 1 0 |a Classified communication, Czech cinema and censorship, the case of Barrandov Film studios between 1962-1970  |y eng 
245 1 0 |a Přísně utajená komunikace. Česká kinematografie a cenzura, případ Filmového studia Barrandov v letech 1962-1970  |h [rukopis] /  |c Lukáš Skupa 
260 |c 2014 
300 |a 155 l.  |b il. 
500 |a Vedoucí práce: Jiří Voráč 
502 |a Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2014 
520 2 |a Disertační práce zkoumá systém cenzury v Československu v letech 1962 až 1970 na příkladu Filmového studia Barrandov. Základním cílem práce je objasnit strukturu komplikovaných vztahů mezi Československým filmem, Filmovým studiem Barrandov a reprezentanty cenzury, a to v kontextu dynamických politických, společenských či kulturních změn, které jsou pro období šedesátých let příznačné. Práce se zabývá cenzurou jako procesem komunikace ve smyslu vzájemných jednání zástupců filmařů a cenzurního aparátu (Hlavní správa tiskového dohledu, Ústřední publikační správa, Ideologická komise ÚV KSČ a další). Kromě pochopení organizace cenzury ve vztahu k české kinematografii šedesátých let práce odkrývá i některé důležité detaily týkající se fungování filmového studiového systému v tehdejším Československu  |% cze 
520 2 9 |a The thesis uses Barrandov Film Studios as an example to study censorship system in Czechoslovakia from 1962 to 1970. The main goal of the thesis is to clarify the complicated structure and relationships of Czechoslovakian Film, Barrandov Film Studios and the censorship representatives in the context of the rather dynamic political, social or cultural changes so typical for the 60s. The censorship is viewed as a process of communication among representatives of filmmakers and the censorship authorities (i.e. Press Supervision Head Office, Central Publication Office, Ideology Board of the Central Committee of the Communist Party of Czechoslovakia etc.). The paper as such not only provides insight in censorship mechanisms in relation to Czech 60’s cinema, it also unveils important details of the film studio system in Czechoslovakia at that time  |9 eng 
648 7 |a 20. století  |7 ch460558  |2 czenas 
648 4 |a 1962-1970 
650 0 7 |a cenzura  |7 ph119104  |z Česko  |y 20. století  |2 czenas 
650 0 7 |a film  |7 ph114534  |z Česko  |y 20. století  |2 czenas 
650 0 7 |a kinematografie  |7 ph114909  |z Česko  |y 20. století  |2 czenas 
650 0 9 |a censorship  |2 eczenas 
650 0 9 |a cinematography  |2 eczenas 
650 0 9 |a film  |2 eczenas 
655 7 |a disertace  |7 fd132024  |2 czenas 
655 9 |a dissertations  |2 eczenas 
658 |a Obecná teorie a dějiny umění a kultury (čtyřleté)  |b Teorie a dějiny divadla, filmu a audiovizuální kultury  |c FF D-OT4 TDDF (TDDF)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Voráč, Jiří,  |d 1965-  |7 jo2002106721  |% UČO 2750  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav filmu a audiovizuální kultury  |7 ko2004264158  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/128191/ff_d/ 
CAT |c 20140607  |l MUB01  |h 0421 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140609  |l MUB01  |h 1331 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140717  |l MUB01  |h 0750 
CAT |c 20140911  |l MUB01  |h 1613 
CAT |c 20140912  |l MUB01  |h 1107 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141105  |l MUB01  |h 0720 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1451 
CAT |a HANDL  |b 02  |c 20150910  |l MUB01  |h 1207 
CAT |a SVOBODOVA  |b 02  |c 20150915  |l MUB01  |h 1113 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1413 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0458 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170413  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190529  |l MUB01  |h 1315 
CAT |c 20201214  |l MUB01  |h 1120 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210322  |l MUB01  |h 1154 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1009 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1957 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1229 
M54 |a 791.43c 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-12-14