Hlad a podvýživa v současném světě: geografická analýza
Tato bakalářská práce se věnuje rozšíření hladu a podvýživy v současném světě. V první části popisuje přístupy k definování hladu a podvýživy a souvislosti vzniku hladomorů a podvýživy dnes i v minulosti. Druhá část představuje indikátory používané k měření podvýživy ve světě, hodnotí jejich vypovíd...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2013
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/376064/prif_b/ |
Shrnutí: | Tato bakalářská práce se věnuje rozšíření hladu a podvýživy v současném světě. V první části popisuje přístupy k definování hladu a podvýživy a souvislosti vzniku hladomorů a podvýživy dnes i v minulosti. Druhá část představuje indikátory používané k měření podvýživy ve světě, hodnotí jejich vypovídací schopnost a mapuje výskyt podvýživy v průběhu posledních dvaceti let. This Bachelor´s Thesis is devoted to extending hunger and malnutrition in the World today. The first part describes the approaches to the definition of hunger and malnutrition and the context of famine and malnutrition today and in the past. The second part presents the indicators used to measure malnutrition in the World, evaluates their explanatory power and maps the prevalence of undernourishment over the last twenty years. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Petr Daněk |
Fyzický popis: | 58 l., 4 l. příl. |