Hlad a podvýživa v současném světě: geografická analýza - Šnajdrová, Pavla (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje rozšíření hladu a podvýživy v současném světě. V první části popisuje přístupy k definování hladu a podvýživy a souvislosti vzniku hladomorů a podvýživy dnes i v minulosti. Druhá část představuje indikátory používané k měření podvýživy ve světě, hodnotí jejich vypovídací schopnost a mapuje výskyt podvýživy v průběhu posledních dvaceti let.