Výživa geriatrického pacienta při dysfagii /
Práce se v teoretické části věnuje všeobecné charakteristice starého pacienta a jeho nutričních potřeb, dále je v teoretické části věnován prostor problematice poruchy polykání a možnostem nutriční péče u pacientů s touto diagnózou. Cílem praktické části bylo poukázat na vliv dysfagie a její terapie...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2013
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/381458/lf_b/ |
Shrnutí: | Práce se v teoretické části věnuje všeobecné charakteristice starého pacienta a jeho nutričních potřeb, dále je v teoretické části věnován prostor problematice poruchy polykání a možnostem nutriční péče u pacientů s touto diagnózou. Cílem praktické části bylo poukázat na vliv dysfagie a její terapie na nutriční stav geriatrických pacientů, zhodnotit aktuální nutriční stav těchto pacientů a navrhnout kroky k jeho udržení či zlepšení. The thesis in its theoretical part deals with the general characteristic of an old patient and his nutritional needs, as well as with problems of swallowing disorders and nutritional care for patients with this diagnosis. The aim of the practical part is to highlight the impact of dysphagia and its therapy on the nutritional status of geriatric patients, to assess the current nutritional status of these patients and suggest steps to maintain or improve it. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Petra Přibylová |
Fyzický popis: | 115 stran |