Výživa geriatrického pacienta při dysfagii - Gregorová, Martina (2013)
Práce se v teoretické části věnuje všeobecné charakteristice starého pacienta a jeho nutričních potřeb, dále je v teoretické části věnován prostor problematice poruchy polykání a možnostem nutriční péče u pacientů s touto diagnózou. Cílem praktické části bylo poukázat na vliv dysfagie a její terapie na nutriční stav geriatrických pacientů, zhodnotit aktuální nutriční stav těchto pacientů a navrhnout kroky k jeho udržení či zlepšení.