Marie von Ebner-Eschenbach - Leben und Werk im Kontext

Marie von Ebner-Eschenbach - Leben und Werk im Kontext Předložená práce spočívá z pěti hlavních kapitol Familie, Moriz von Ebner-Eschenbach, Der Freundeskreis, Das dramatische Werk von Marie von Ebner-Eschenbach a Franz Dubsky oder auch Franz von Eichen, které jsou zameřeny jednak na rodinné a spole...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Jeřábková, Eleonora, 1957- (Dissertant)
Other Authors: Munzar, Jiří, 1937- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:German
Published: 2012
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/25787/ff_d/
Cover Image
LEADER 07316ctm a22014897a 4500
001 MUB01000854880
003 CZ BrMU
005 20130812123722.0
008 130327s2012 xr ||||| |||||||||||ger d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-08-05 
035 |a (ISMU-VSKP)169912 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD001 
072 7 |a 821.112.2.09  |x Německá literatura, německy psaná (o ní)  |2 Konspekt  |9 11 
080 |a 821.112.2(436)-055.2  |2 MRF 
080 |a 821.112.2(436)  |2 MRF 
080 |a 82.09  |2 MRF 
080 |a (043.3)  |2 MRF 
100 1 |a Jeřábková, Eleonora,  |d 1957-  |7 pag2011620053  |% UČO 25787  |4 dis 
242 1 0 |a Marie von Ebner-Eschenbach - Life and work in context  |y eng 
245 1 0 |a Marie von Ebner-Eschenbach - Leben und Werk im Kontext  |h [rukopis] /  |c Eleonora Jeřábková 
260 |c 2012 
300 |a 153 l., [45] l. příl. 
500 |a Vedoucí práce: Jiří Munzar 
502 |a Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2013 
520 2 |a Marie von Ebner-Eschenbach - Leben und Werk im Kontext Předložená práce spočívá z pěti hlavních kapitol Familie, Moriz von Ebner-Eschenbach, Der Freundeskreis, Das dramatische Werk von Marie von Ebner-Eschenbach a Franz Dubsky oder auch Franz von Eichen, které jsou zameřeny jednak na rodinné a společenské prostředí spisovatelky a jednak na její tvorbu dramatickou. Cílem této práce bylo představit 19. století na pozadí života obrovské osobnosti a vynikající spisovatelky, která svým humanitním přístupem, moudrostí, dobrotou a uměním dokázala zachytit nadčasové hodnoty.  |% cze 
520 2 9 |a Marie von Ebner-Eschenbach - Life and Work in Context The thesis consists of five chapters: Family, Moriz von Ebner-Eschenbach, Circle of Friends, Dramatic work of Marie von Ebner-Eschenbach and Franz Dubsky or Franz von Eichen, describing not only the people around the writer Marie von Ebner-Eschenbach, but also her dramatic writing, which has been less known to date. The objective of this thesis was to introduce the 19th century cultural life through the exceptional personality, excellent writer, whose work and life, humanity, knowledge, kindness and art were ahaed of her time in many respects.  |9 eng 
600 1 7 |a Ebner-Eschenbach, Marie von,  |d 1830-1916  |7 jn19990001964  |2 czenas 
648 7 |a 19.-20. století  |7 ch757015  |2 czenas 
650 0 7 |a rakouské spisovatelky  |7 ph125020  |x partnerské a rodinné vztahy  |y 19.-20. století  |2 czenas 
650 0 7 |a rakouská literatura  |7 ph125011  |y 19.-20. století  |2 czenas 
650 0 7 |a literárněvědné rozbory  |7 ph138745  |2 czenas 
650 0 9 |a Austrian women authors  |2 eczenas 
650 0 9 |a Austrian literature  |2 eczenas 
650 0 9 |a literary criticism and history  |2 eczenas 
655 7 |a disertace  |7 fd132024  |2 czenas 
658 |a Filologie (čtyřleté)  |b Německá literatura  |c FF D-FI4 NELI (NELI)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Munzar, Jiří,  |d 1937-  |7 jk01082476  |% UČO 1721  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav germanistiky, nordistiky a nederlandistiky  |7 olak2002158666  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/25787/ff_d/ 
CAT |c 20130327  |l MUB01  |h 0420 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20130402  |l MUB01  |h 2315 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130627  |l MUB01  |h 0727 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130702  |l MUB01  |h 1635 
CAT |a HANDL  |b 02  |c 20130806  |l MUB01  |h 1028 
CAT |a HANDL  |b 02  |c 20130806  |l MUB01  |h 1550 
CAT |a SVOBODOVA  |b 02  |c 20130812  |l MUB01  |h 1237 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130813  |l MUB01  |h 0703 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130813  |l MUB01  |h 0705 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131112  |l MUB01  |h 0926 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131112  |l MUB01  |h 0929 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140121  |l MUB01  |h 1525 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140121  |l MUB01  |h 1529 
CAT |c 20140127  |l MUB01  |h 1922 
CAT |c 20140911  |l MUB01  |h 1611 
CAT |c 20140912  |l MUB01  |h 1105 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20141114  |l MUB01  |h 0313 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141119  |l MUB01  |h 1353 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141119  |l MUB01  |h 1358 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20150509  |l MUB01  |h 0152 
CAT |c 20150611  |l MUB01  |h 1228 
CAT |c 20150703  |l MUB01  |h 1219 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1450 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1411 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151125  |l MUB01  |h 0822 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0355 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160121  |l MUB01  |h 1225 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160121  |l MUB01  |h 1228 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160121  |l MUB01  |h 1232 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160121  |l MUB01  |h 1235 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160121  |l MUB01  |h 1239 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20161208  |l MUB01  |h 0732 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20161214  |l MUB01  |h 0740 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20161214  |l MUB01  |h 0744 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1209 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1228 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1231 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1234 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1243 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1253 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1257 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1302 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1308 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1317 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1322 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1325 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1331 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1336 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1341 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170328  |l MUB01  |h 1347 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0811 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0820 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0830 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0843 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0847 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0853 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0857 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0903 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0910 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0914 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0918 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0935 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171017  |l MUB01  |h 0941 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180116  |l MUB01  |h 1432 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180116  |l MUB01  |h 1440 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180116  |l MUB01  |h 1443 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190424  |l MUB01  |h 0907 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190424  |l MUB01  |h 0910 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190424  |l MUB01  |h 0918 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190424  |l MUB01  |h 0928 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20191001  |l MUB01  |h 0759 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20191001  |l MUB01  |h 0802 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20191001  |l MUB01  |h 0813 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20191001  |l MUB01  |h 0830 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200315  |l MUB01  |h 0956 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200315  |l MUB01  |h 0958 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200315  |l MUB01  |h 1105 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200315  |l MUB01  |h 2243 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200531  |l MUB01  |h 2138 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200531  |l MUB01  |h 2140 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200531  |l MUB01  |h 2143 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200531  |l MUB01  |h 2150 
CAT |c 20200805  |l MUB01  |h 1106 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20201006  |l MUB01  |h 1553 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20201006  |l MUB01  |h 1649 
M54 |a 830rt 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-08-05