Marie von Ebner-Eschenbach - Leben und Werk im Kontext - Jeřábková, Eleonora, 1957- (2012)
Marie von Ebner-Eschenbach - Leben und Werk im Kontext Předložená práce spočívá z pěti hlavních kapitol Familie, Moriz von Ebner-Eschenbach, Der Freundeskreis, Das dramatische Werk von Marie von Ebner-Eschenbach a Franz Dubsky oder auch Franz von Eichen, které jsou zameřeny jednak na rodinné a společenské prostředí spisovatelky a jednak na její tvorbu dramatickou. Cílem této práce bylo představit 19. století na pozadí života obrovské osobnosti a vynikající spisovatelky, která svým humanitním přístupem, moudrostí, dobrotou a uměním dokázala zachytit nadčasové hodnoty.