Prezentace archeologie

Práce je zaměřena na potřebu archeologie prezentovat výsledky vědeckého bádání široké veřejnosti, a to především prostřednictvím muzejních expozic a výstav. Po vymezení základních termínů je stručně předestřen současný stav teoretického bádání na tomto poli. V dalších kapitolách se práce zabývá obec...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Dolák, Jan, 1962- (Dissertant)
Other Authors: Podborský, Vladimír, 1932- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2012
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/69885/ff_d/
LEADER 10842ctm a22023057a 4500
001 MUB01000852217
003 CZ BrMU
005 20130814091745.0
008 130222s2012 xr ||||| |||||||||||cze d
035 |a (ISMU-VSKP)127522 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD001 
072 7 |a 069  |x Muzea. Muzeologie. Muzejnictví. Výstavy  |2 Konspekt  |9 12 
080 |a 069.5:902  |2 MRF 
080 |a 069  |2 MRF 
080 |a 069.01  |2 MRF 
080 |a 069.9  |2 MRF 
080 |a 069:7.072.3  |2 MRF 
080 |a (043.3)  |2 MRF 
100 1 |a Dolák, Jan,  |d 1962-  |7 xx0006092  |% UČO 69885  |4 dis 
242 1 0 |a Presentation of archeology  |y eng 
245 1 0 |a Prezentace archeologie  |h [rukopis] /  |c Jan Dolák 
260 |c 2012 
300 |a 193 l., [56] l. příl. 
500 |a Vedoucí práce: Vladimír Podborský 
502 |a Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Filozofická fakulta, 2013 
520 2 |a Práce je zaměřena na potřebu archeologie prezentovat výsledky vědeckého bádání široké veřejnosti, a to především prostřednictvím muzejních expozic a výstav. Po vymezení základních termínů je stručně předestřen současný stav teoretického bádání na tomto poli. V dalších kapitolách se práce zabývá obecnou teorií komunikace, poté přechází na problematiku muzejní prezentace a obecných zásad tvorby muzejních expozic a výstav. Zvláštní kapitola je věnována muzejně-výstavní kritice. Svůj vlastní výzkum stálých expozic autor představuje v dalších kapitolách, členěných na expozice a lokality v České republice a v zahraničí. Po shrnutí výsledků disertační práce následuje rozsáhlá fotopříloha  |% cze 
520 2 9 |a The dissertation deals with the need of archaeology to communicate the results of scientific research to broad public, mainly through museum displays and exhibitions. The definition of the basic concepts is followed by a brief overview of the current state of research in the field. Subsequent chapters focus on general theory of communication, issues of museum presentation and general principles of museum display and exhibition design. A separate chapter is dedicated to museum and exhibition criticism. Research in permanent exhibitions carried out by the author is the topic of the next chapters structured by exhibitions and localities in the Czech Republic and abroad. The summary of the dissertation is followed by an extensive photographic annex  |9 eng 
650 0 7 |a archeologické sbírky  |7 ph117095  |2 czenas 
650 0 7 |a muzea  |7 ph115380  |2 czenas 
650 0 7 |a muzeologie  |7 ph123054  |2 czenas 
650 0 7 |a muzejní výstavy  |7 ph599871  |2 czenas 
650 0 7 |a muzejně výstavní kritika  |7 ph416453  |2 czenas 
650 0 9 |a archaeological collections  |2 eczenas 
650 0 9 |a museums  |2 eczenas 
650 0 9 |a museology  |2 eczenas 
650 0 9 |a museum exhibitions  |2 eczenas 
650 0 9 |a criticism of museum exhibitions  |2 eczenas 
655 7 |a disertace  |7 fd132024  |2 czenas 
658 |a Historické vědy (čtyřleté)  |b Archeologie  |c FF D-HI4 AE (AE)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Podborský, Vladimír,  |d 1932-  |7 jk01100175  |% UČO 1997  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav archeologie a muzeologie  |7 kn20020322418  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/69885/ff_d/ 
CAT |c 20130222  |l MUB01  |h 0420 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20130225  |l MUB01  |h 1107 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20130225  |l MUB01  |h 1111 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1537 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130626  |l MUB01  |h 0717 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130806  |l MUB01  |h 0745 
CAT |a HANDL  |b 02  |c 20130806  |l MUB01  |h 1455 
CAT |a SVOBODOVA  |b 02  |c 20130814  |l MUB01  |h 0916 
CAT |a SVOBODOVA  |b 02  |c 20130814  |l MUB01  |h 0917 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131031  |l MUB01  |h 0622 
CAT |c 20140127  |l MUB01  |h 1922 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140128  |l MUB01  |h 0840 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140205  |l MUB01  |h 0928 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140313  |l MUB01  |h 0843 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140327  |l MUB01  |h 0757 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140327  |l MUB01  |h 0801 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140401  |l MUB01  |h 1524 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140710  |l MUB01  |h 0830 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140710  |l MUB01  |h 0837 
CAT |c 20140911  |l MUB01  |h 1611 
CAT |c 20140912  |l MUB01  |h 1105 
CAT |c 20150703  |l MUB01  |h 1217 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0754 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0807 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0810 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0933 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0936 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150825  |l MUB01  |h 0945 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1450 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1411 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151208  |l MUB01  |h 1151 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0352 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0733 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0746 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0753 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0756 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0800 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0804 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0807 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0810 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0813 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 0818 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 1325 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160322  |l MUB01  |h 1331 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170406  |l MUB01  |h 0724 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170406  |l MUB01  |h 0729 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170406  |l MUB01  |h 0921 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170406  |l MUB01  |h 0924 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170406  |l MUB01  |h 0937 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1143 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1151 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1155 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1201 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1204 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170810  |l MUB01  |h 1213 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 0928 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 0932 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 0943 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1108 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1111 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1115 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1123 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1128 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1132 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171011  |l MUB01  |h 1137 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171012  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171012  |l MUB01  |h 0759 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20171012  |l MUB01  |h 0803 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1311 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1318 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1323 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1327 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1330 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1334 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1344 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180320  |l MUB01  |h 1353 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180321  |l MUB01  |h 0737 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0726 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0730 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0733 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0740 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0754 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0806 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0943 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0946 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 0958 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 1008 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 1017 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180322  |l MUB01  |h 1021 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0803 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0808 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0811 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0817 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0853 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0903 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0907 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0910 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0915 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0920 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180327  |l MUB01  |h 0932 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180328  |l MUB01  |h 1021 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180328  |l MUB01  |h 1026 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180328  |l MUB01  |h 1031 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180328  |l MUB01  |h 1039 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 0733 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 0736 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 0739 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 1604 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 1607 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180403  |l MUB01  |h 1616 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180404  |l MUB01  |h 0732 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180404  |l MUB01  |h 0735 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180404  |l MUB01  |h 0743 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0730 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0736 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0739 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0743 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0752 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0757 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180405  |l MUB01  |h 0802 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 0929 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 0933 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 0939 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 0950 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 0959 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 1026 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 1113 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 1150 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 1155 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180723  |l MUB01  |h 1232 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190305  |l MUB01  |h 0935 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190305  |l MUB01  |h 1052 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190724  |l MUB01  |h 1655 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190724  |l MUB01  |h 1701 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190724  |l MUB01  |h 1704 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1557 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1601 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1612 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1617 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1620 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1624 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1627 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1632 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1636 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1645 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190924  |l MUB01  |h 1702 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200531  |l MUB01  |h 2108 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200531  |l MUB01  |h 2111 
M54 |a 06 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 FF  |a FF - ustredni knihovna  |2 SKLAD  |b sklad  |3 D-16961  |5 2571308954  |8 20130806  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |p AR  |p Archiv