Dietní opatření při onemocnění dutiny ústní

Bakalářská práce se zabývá problematikou onemocnění dutiny ústní a dietním opatřením. Teoretická část popisuje anatomii dutiny ústní, její nejčastější onemocnění spojené s nutričními deficity především nutriční deficit vitaminů a minerálních látek. V další kapitole jsou uvedeny dietní opatření při j...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Rezková, Jana (Autor práce)
Další autoři: Petrová, Jana (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2012
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/266722/lf_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Bakalářská práce se zabývá problematikou onemocnění dutiny ústní a dietním opatřením. Teoretická část popisuje anatomii dutiny ústní, její nejčastější onemocnění spojené s nutričními deficity především nutriční deficit vitaminů a minerálních látek. V další kapitole jsou uvedeny dietní opatření při jednotlivých onemocnění. Zvlášť jsou popsána jednotlivá onemocnění, jejich klinické projevy a léčba. Praktická část se zabývá několika kazuistikami pacientů s onemocněním dutiny ústní. U každé kazuistiky jsou popsány obtíže onemocnění, jejich řešení a výživové doporučení.
The bachelor thesis deals with diseases of the oral cavity and diet. The theoretical part describes the anatomy of the oral cavity, the most common diseases associated with nutritional deficiencies mainly nutritional deficiency of vitamins and minerals. The next chapter gives dietary measures for each disease. The various diseases are described separately with their clinical manifestations and treatment. The practical part deals with several case reports of patients with diseases of the oral cavity. Each case study describes the difficulties of the disease, their solutions and nutritional recommendations.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Jana Petrová
Fyzický popis:65 l.