Dietní opatření při onemocnění dutiny ústní - Rezková, Jana (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou onemocnění dutiny ústní a dietním opatřením. Teoretická část popisuje anatomii dutiny ústní, její nejčastější onemocnění spojené s nutričními deficity především nutriční deficit vitaminů a minerálních látek. V další kapitole jsou uvedeny dietní opatření při jednotlivých onemocnění. Zvlášť jsou popsána jednotlivá onemocnění, jejich klinické projevy a léčba. Praktická část se zabývá několika kazuistikami pacientů s onemocněním dutiny ústní. U každé kazuistiky jsou popsány obtíže onemocnění, jejich řešení a výživové doporučení.