Aspekty výživy u pacientů po totální gastrektomii
Totální gastrektomie se v současnosti nejčastěji využívá k léčbě pokročilých stádií karcinomu žaludku. Pro úspěšnost léčby a minimalizaci komplikací je důležité zvolit vhodné nutriční intervence. Teoretická část popisuje důvody k výkonu a rozdíly mezi jednotlivými typy resekcí. Zaměřuje se na výskyt...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2012
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/342746/lf_b/ |
Shrnutí: | Totální gastrektomie se v současnosti nejčastěji využívá k léčbě pokročilých stádií karcinomu žaludku. Pro úspěšnost léčby a minimalizaci komplikací je důležité zvolit vhodné nutriční intervence. Teoretická část popisuje důvody k výkonu a rozdíly mezi jednotlivými typy resekcí. Zaměřuje se na výskyt komplikací, příčiny jejich vzniku a využití nutričních intervencí pro jejich eliminaci. V praktické části je posouzen nutriční stav dvou pacientů po totální gastrektomii a navrženy vhodné nutriční postupy. The total gastrectomy is the most often performed treatment of gastric cancer in advanced stages. Nutritional intervention is important for successful treatment and the minimization of complications. The theoretical part describes the causes and differences among individual types of the resections. It focuses on the occurrence of the complications, causes of their development and the use of nutritional interventions for their elimination. In practical part there is an evaluation of the condition of two patients after total gastrectomy and suggested suitable nutritional diet. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Petra Přibylová |
Fyzický popis: | 71 l. |