Studium charakteristik salmonel izolovaných od lidí, zvířat a z potravin

Tato práce se zaměřuje na typizaci izolátů rodu Salmonella získaných z humánních, zvířecích a potravinových zdrojů v období od listopadu 2009 do února 2011.K typizaci byly použity metody genotypové i fenotypové a byla vyhodnocena rozlišovací schopnost jednotlivých metod v došetřování epidemií....

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Myšková, Petra, 1986- (Autor práce)
Další autoři: Karpíšková, Renáta, 1956- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2011
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/215990/prif_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato práce se zaměřuje na typizaci izolátů rodu Salmonella získaných z humánních, zvířecích a potravinových zdrojů v období od listopadu 2009 do února 2011.K typizaci byly použity metody genotypové i fenotypové a byla vyhodnocena rozlišovací schopnost jednotlivých metod v došetřování epidemií.
This thesis deals with typization of isolates of genus Salmonella obtained from humans, animals and food-stuffs collected from November 2009 to February 2011.Genotypic as well as phenotypic methods were used. Also discrimination ability of the methods used in this thesis was monitored.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Renata Karpíšková
Fyzický popis:75 l.