Studium charakteristik salmonel izolovaných od lidí, zvířat a z potravin - Myšková, Petra, 1986- (2011)
Tato práce se zaměřuje na typizaci izolátů rodu Salmonella získaných z humánních, zvířecích a potravinových zdrojů v období od listopadu 2009 do února 2011.K typizaci byly použity metody genotypové i fenotypové a byla vyhodnocena rozlišovací schopnost jednotlivých metod v došetřování epidemií.