Charakterizace střevní mikroflóry drůbeže

Obsahem této bakalářské práce bylo na základě informací získaných vypracováním literární rešerše analyzovat složení střevní mikroflóry drůbeže z bakteriální DNA izolované ze střevního obsahu chovných slepic. Ke srovnání změn výskytu vybraných zástupců bakteriálních skupin (řádu Bacteroidales, Bifido...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Vršanská, Martina (Autor práce)
Další autoři: Rychlík, Ivan, 1966- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2011
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/323929/prif_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Obsahem této bakalářské práce bylo na základě informací získaných vypracováním literární rešerše analyzovat složení střevní mikroflóry drůbeže z bakteriální DNA izolované ze střevního obsahu chovných slepic. Ke srovnání změn výskytu vybraných zástupců bakteriálních skupin (řádu Bacteroidales, Bifidobacteriales, Clostridiales, Enterobacteriales a Lactobacillales) sloužila metoda Real-time PCR.
Based on the knowledge gathered during the writing of a literature review (theoretical part), this thesis was aimed to determine the intestinal microbiota content by the analysis of bacterial DNA isolated from intestinal content of rearing hens. For the comparison of the changes in the representatives of bacterial groups (orders Bacteroidales, Bifidobacteriales, Clostridiales, Enterobacteriaceae and Lactobacillales) Real-time PCR have been used.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Ivan Rychlík
Fyzický popis:45 l. : il.