Charakterizace střevní mikroflóry drůbeže
Obsahem této bakalářské práce bylo na základě informací získaných vypracováním literární rešerše analyzovat složení střevní mikroflóry drůbeže z bakteriální DNA izolované ze střevního obsahu chovných slepic. Ke srovnání změn výskytu vybraných zástupců bakteriálních skupin (řádu Bacteroidales, Bifido...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2011
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/323929/prif_b/ |
Shrnutí: | Obsahem této bakalářské práce bylo na základě informací získaných vypracováním literární rešerše analyzovat složení střevní mikroflóry drůbeže z bakteriální DNA izolované ze střevního obsahu chovných slepic. Ke srovnání změn výskytu vybraných zástupců bakteriálních skupin (řádu Bacteroidales, Bifidobacteriales, Clostridiales, Enterobacteriales a Lactobacillales) sloužila metoda Real-time PCR. Based on the knowledge gathered during the writing of a literature review (theoretical part), this thesis was aimed to determine the intestinal microbiota content by the analysis of bacterial DNA isolated from intestinal content of rearing hens. For the comparison of the changes in the representatives of bacterial groups (orders Bacteroidales, Bifidobacteriales, Clostridiales, Enterobacteriaceae and Lactobacillales) Real-time PCR have been used. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Ivan Rychlík |
Fyzický popis: | 45 l. : il. |