Vliv anorganických iontů na funkci hydrolytických enzymů /
Mezi klíčové faktory ovlivňující stabilitu a aktivitu enzymů patří iontová síla a pH prostředí. Z tohoto důvodu hraje mechanismus hydratace iontů a interakce iontů s biomolekulami důležitou roli v mnoha přírodních a biotechnologických procesech. Tato bakalářská práce přináší informace o strukturním...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Angličtina |
Vydáno: |
2010
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/269618/prif_b/ |
Shrnutí: | Mezi klíčové faktory ovlivňující stabilitu a aktivitu enzymů patří iontová síla a pH prostředí. Z tohoto důvodu hraje mechanismus hydratace iontů a interakce iontů s biomolekulami důležitou roli v mnoha přírodních a biotechnologických procesech. Tato bakalářská práce přináší informace o strukturním a funkčním chování hydrolytických enzymů v reakčním prostředí modifikovaném přítomnosti různých solí. V řadě případů při použití různých solí došlo k žádoucímu zvýšení nejen aktivity, ale i stability, přičemž byla pozorována pozitivní korelace s tzv. Hofmeistrovou řadou iontů. Ionic strength and pH are the key factors in influencing enzyme activity and stability. The mechanism of ions hydration and ions interactions with biomolecules play an important role in many biological and biotechnological processes. This bachelor thesis summarizes general information about hydrolytic enzyme's structure-function relationships modified by use of different salts. In many cases higher activity and stability was observed, whereas the positive correlation with the Hofmeister series of ions was confirmed. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Radka Chaloupková |
Fyzický popis: | 37 listů |