Signálování růstových faktorů v regulacích sebeobnovy a diferenciace lidských embryonálních kmenových buněk

Molekulární mechanismy, které regulují sebeobnovu a diferenciaci lidských embryonálních kmenových buněk nebyly dosud detailně objasněny. Je však zřejmé, že důležitou úlohu hrají signální kaskády aktivované několika růstovými faktory, včetně fibroblastových růstových faktorů a transformujících růstov...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Konečná, Žaneta (Dissertant)
Other Authors: Dvořák, Petr, 1956- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2010
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/270556/prif_b/
Cover Image
LEADER 03918ctm a22006857a 4500
001 MUB01000646328
003 CZ BrMU
005 20110118165245.0
008 100701s2010 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
035 |a (ISMU-VSKP)184604 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
072 7 |a 60  |x Biotechnologie. Genetické inženýrství  |2 Konspekt  |9 2 
080 |a 602.9  |2 MRF 
080 |a 611.013  |2 MRF 
080 |a 577.1  |2 MRF 
080 |a 576.35/.38  |2 MRF 
080 |a 60  |2 MRF 
100 1 |a Konečná, Žaneta  |% UČO 270556  |* [absolvent PřírF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Growth factor signalling in regulations of self-renewal and differentiation of embryonic stem cells  |y eng 
245 1 0 |a Signálování růstových faktorů v regulacích sebeobnovy a diferenciace lidských embryonálních kmenových buněk  |h [rukopis] /  |c Žaneta Konečná 
260 |c 2010 
300 |a 34 l. 
500 |a Vedoucí práce: Petr Dvořák 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2010 
520 2 |a Molekulární mechanismy, které regulují sebeobnovu a diferenciaci lidských embryonálních kmenových buněk nebyly dosud detailně objasněny. Je však zřejmé, že důležitou úlohu hrají signální kaskády aktivované několika růstovými faktory, včetně fibroblastových růstových faktorů a transformujících růstových faktorů beta. Tématem této bakalářské práce je shrnutí publikovaných údajů o úloze výše jmenovaných signálních kaskádách v regulacích sebeobnovy a diferenciace lidských embryonálních kmenových buněk  |% cze 
520 2 9 |a Molecular mechanisms that regulate self-renewal and differentiation of human embryonic stem cells have not yet been elucidated in detail. However, it is evident that an important role have signaling pathways activated by several growth factors, including fibroblast growth factors and transforming growth factors beta. The theme of this thesis is to summarize published data about the role of the above-mentioned signaling cascades in regulations self-renewal and differentiation of human embryonic stem cells  |9 eng 
650 0 7 |a embryonální kmenové buňky  |7 ph406953  |2 czenas 
650 0 7 |a růstové faktory  |7 ph289376  |2 czenas 
650 0 9 |a embryonic stem cells  |2 eczenas 
650 0 9 |a growth factors  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Biologie  |b Molekulární biologie a genetika  |c PřF B-BI BIMG (BIMG)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Dvořák, Petr,  |d 1956-  |7 ola2002153627  |% UČO 47260  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav experimentální biologie  |7 mzk2008412438  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/270556/prif_b/ 
CAT |c 20100702  |l MUB01  |h 1037 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20101130  |l MUB01  |h 1052 
CAT |a JANA  |b 02  |c 20110118  |l MUB01  |h 1652 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1919 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2328 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0139 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120412  |l MUB01  |h 0948 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 2009 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20121029  |l MUB01  |h 1010 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20130212  |l MUB01  |h 1245 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1111 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140212  |l MUB01  |h 1409 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1445 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1406 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0116 
CAT |c 20190527  |l MUB01  |h 1024 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0947 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1937 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1158 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-27 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 PřF-K-11857  |5 3145350117  |8 20101130  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20101130  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d PřF-K-11857  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD