Signálování růstových faktorů v regulacích sebeobnovy a diferenciace lidských embryonálních kmenových buněk - Konečná, Žaneta (2010)
Molekulární mechanismy, které regulují sebeobnovu a diferenciaci lidských embryonálních kmenových buněk nebyly dosud detailně objasněny. Je však zřejmé, že důležitou úlohu hrají signální kaskády aktivované několika růstovými faktory, včetně fibroblastových růstových faktorů a transformujících růstových faktorů beta. Tématem této bakalářské práce je shrnutí publikovaných údajů o úloze výše jmenovaných signálních kaskádách v regulacích sebeobnovy a diferenciace lidských embryonálních kmenových buněk