Deriváty bicyklo[1,1,1]pentanu

Tato rigorózní práce se zabývá metodami přípravy 1-aryl-bicyklo[1.1.1]pentanů a [n]staffanů. Dále se práce zabývá využitím derivátů bicyklo[1.1.1]pentanu v supramolekulární chemii. V úvodním souhrnu literatury jsou přehledně zpracovány obě tematické linie spolu s chemií [1.1.1]propellanu – základní...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Bartoš, Petr (Dissertant)
Other Authors: Mazal, Ctibor, 1958- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2008
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/63533/prif_r/
Cover Image
LEADER 05151ctm a22008777a 4500
001 MUB01000623042
003 CZ BrMU
005 20170704085808.0
008 100415s2008 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-22 
035 |a (ISMU-VSKP)161078 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD002 
072 7 |a 546  |x Anorganická chemie  |2 Konspekt  |9 10 
080 |a 546  |2 MRF 
080 |a 546.74  |2 MRF 
100 1 |a Bartoš, Petr  |% UČO 63533  |* [absolvent PřírF MU]  |4 dis 
245 1 0 |a Deriváty bicyklo[1,1,1]pentanu  |h [rukopis] /  |c Petr Bartoš 
246 1 1 |a Bicyclo[1.1,1]pentane derivatives 
260 |c 2008 
300 |a 49 l., [3] l. příl. 
500 |a Vedoucí práce: Ctibor Mazal. 
502 |a Rigorózní práce (RNDr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2009. 
520 2 |a Tato rigorózní práce se zabývá metodami přípravy 1-aryl-bicyklo[1.1.1]pentanů a [n]staffanů. Dále se práce zabývá využitím derivátů bicyklo[1.1.1]pentanu v supramolekulární chemii. V úvodním souhrnu literatury jsou přehledně zpracovány obě tematické linie spolu s chemií [1.1.1]propellanu – základní suroviny. Experimentální část práce zahrnuje popis užitých materiálů, metod a procedur přípravy nových látek s jejich charakterizací. Závěrečná část práce se zaměřuje na výsledky výzkumu, které ukazují na možnost: a) přípravy 1-aryl-bicyklo[1.1.1]pentanů niklem katalyzovanou reakcí 1-halogen-bicyklo[1.1.1]pentanů s arylorganokovy; b) přípravy „host-guest“ komplexů [2]staffanů s beta-cyklodextrinem a kukurbit[7]urilem.  |% cze 
520 2 9 |a This rigorous thesis deals with methods for preparation of 1-aryl-bicyclo[1.1.1]pentanes and [n]staffanes. The manuscript also focuses on their applications in supramolecular chemistry. The introductory chapters provide comprehensive overview on the subject including chemistry of [1.1.1]propellane – key starting material. The experimental part involves description of materials, methods and synthetic procedures followed by characterization of new compounds. The conclusion part discloses research results, which show following possibilities: a) 1-aryl-bicyclo[1.1.1]pentanes preparation via nickel catalyzed reaction of 1-halo-bicyclo[1.1.1]pentanes and aryl organometallics; b) formation of host-guest complexes of [2]staffanes with beta-cyclodextrin and cucurbit[7]uril.  |9 eng 
650 0 7 |a bicyklo[1.1.1]pentan  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a cross-coupling  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a inkluzní komplex  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a nikl  |7 ph123294  |2 czenas 
650 0 9 |a bicyclo[1.1.1]pentane  |2 CZ-BrMU 
650 0 9 |a inclusion complex  |2 CZ-BrMU 
650 0 9 |a nickel  |2 eczenas 
655 7 |a rigorózní práce  |7 fd132407  |2 czenas 
658 |a Chemie  |b Organická chemie  |c PřF Rig-CH ORGA (ORGA)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Mazal, Ctibor,  |d 1958-  |7 ola2003197886  |% UČO 22  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Přírodovědecká fakulta.  |b Chemická sekce  |7 ko2006315818  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/63533/prif_r/ 
CAT |c 20100415  |l MUB01  |h 1158 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20100419  |l MUB01  |h 1332 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1015 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1234 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0337 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1918 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2327 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110823  |l MUB01  |h 1621 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0137 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20120404  |l MUB01  |h 2355 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120412  |l MUB01  |h 0942 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120919  |l MUB01  |h 0754 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20130211  |l MUB01  |h 1710 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20130211  |l MUB01  |h 1710 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1041 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130730  |l MUB01  |h 1201 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131009  |l MUB01  |h 1412 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140610  |l MUB01  |h 0817 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141030  |l MUB01  |h 0734 
CAT |c 20150703  |l MUB01  |h 1123 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1445 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1406 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0059 
CAT |a FUKSOVAX  |b 02  |c 20170704  |l MUB01  |h 0858 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170823  |l MUB01  |h 1739 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20171228  |l MUB01  |h 1211 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180828  |l MUB01  |h 0808 
CAT |c 20190522  |l MUB01  |h 1123 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20191204  |l MUB01  |h 1121 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20191204  |l MUB01  |h 1127 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20200323  |l MUB01  |h 1954 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0946 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1935 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1156 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20210819  |l MUB01  |h 1748 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2019-05-22 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 PřF-2008-K-5629  |5 3285002070  |8 20090525  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20090525  |s převod 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 PřF-K-7731  |5 3285002896  |8 20100621  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20100621  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d PřF-K-7731  |e available  |t K dispozici  |f 2  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD