Využití MR zobrazování protonů vody a tuků k hodnocení kvality sýrů
V práci jsou popsány základní principy MR zobrazování a MR spektroskopie a jsou uvedeny první výsledky aplikací těchto technik na měření různých druhů sýrů. V práci jsou také popsány vlivy změn MR parametrů na experimentálně získávaná data. Součástí práce rovněž je návod k měření na MR technice použ...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2009.
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/211720/prif_b/ |
Shrnutí: | V práci jsou popsány základní principy MR zobrazování a MR spektroskopie a jsou uvedeny první výsledky aplikací těchto technik na měření různých druhů sýrů. V práci jsou také popsány vlivy změn MR parametrů na experimentálně získávaná data. Součástí práce rovněž je návod k měření na MR technice používané v Ústavu přístrojové techniky AV ČR, v.v.i., který jsem vypracovala na základě požadavku zadavatele práce. In my theses, basic principles of MR imaging and MR spectroscopy are described and some introductory results of the application of these techniques to measuring of MR properties of some types of cheeses are presented. Effects of changes in some MR parameters on acquired experimental data are described as well. A short manual is attached to the theses, which I elaborated on the request of my leader for the MR instrument used for experimentation in UPT AV CR.v.v.i.(Institute of Scientific Instruments of the ASCR). |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Zenon Starčuk. |
Fyzický popis: | 54 l. |