Fylogeneze druhů rodu Tachina (Tachinidae, Diptera) - západu palearktické oblasti - srovnání analýzy morfologických a molekulárně-genetických znaků

Fylogeneze druhů rodu Tachina (Tachinidae, Diptera) západu palearktické oblasti – srovnání analýzy morfologických a molekulárně-genetických znaků V předložené diplomové práci byly charakterizovány struktury samčího postabdomenu rodu Tachina Meigen, 1803 na rodové, podrodové a druhové úrovni. Ze zápa...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Novotná, Hana, 1984- (Dissertant)
Other Authors: Vaňhara, Jaromír, 1947- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2008
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/106641/prif_m/
Cover Image
LEADER 06272ctm a22010217a 4500
001 MUB01000559850
003 CZ BrMU
005 20170626232905.0
008 080912s2008 xr |||||q|||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
040 |a BOD004  |b cze  |d BOD114 
041 0 |a cze  |b eng 
072 7 |a 59  |x Zoologie  |2 Konspekt  |9 2 
080 |a 595.77  |2 MRF 
080 |a 575.86  |2 MRF 
080 |a 59  |2 MRF 
100 1 |a Novotná, Hana,  |d 1984-  |7 mub2011618990  |% UČO 106641  |4 dis 
242 1 0 |a Phylogeny of the central European species of the genus Tachina - comparison of cladistic and molecular analyses  |y eng 
245 1 0 |a Fylogeneze druhů rodu Tachina (Tachinidae, Diptera) - západu palearktické oblasti - srovnání analýzy morfologických a molekulárně-genetických znaků  |h [elektronický zdroj] /  |c Hana Novotná 
260 |c 2008 
300 |a 1 CD-ROM 
500 |a Vedoucí práce: Jaromír Vaňhara 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008 
520 2 |a Fylogeneze druhů rodu Tachina (Tachinidae, Diptera) západu palearktické oblasti – srovnání analýzy morfologických a molekulárně-genetických znaků V předložené diplomové práci byly charakterizovány struktury samčího postabdomenu rodu Tachina Meigen, 1803 na rodové, podrodové a druhové úrovni. Ze západu palearktické oblasti je dosud známo 12 druhů rodu Tachina. Práce přináší klíč samců druhů rodu Tachina na základě struktur postabdomenu doložených na 14 obrazových tabulích. Celkem bylo pořízeno 84 diagnostických kreseb a mikrofotografií samčího postabdomenu a jeho částí. Byla provedena kladistická analýza na základě 12 morfologických znaků ze samčího postabdomenu a kombinovaná fylogenetická analýza molekulárních markerů 12S a 16S rDNA uvedených druhů rodu Tachina. Na základě studia samčího postabdomenu i analýzy molekulárních markerů bylo navrženo nové taxonomické pojetí podrodu Tachina, kdy druh Tachina magna si vyžádal vytvoření nového podrodu a byl odhalen možný nový druh uvnitř podro.  |% cze 
520 2 9 |a Phylogeny of West Palearctic species of the genus Tachina - comparison of analyses based on morfological and molecular characters Male postabdominal structures of Tachina Meigen, 1803 on the generic, subgeneric and species level were described in this master's thesis. The genus Tachina comprises 12 species distributed in the West Palearctic Region. An original key based on the male terminalia was compiled. For this purpose 84 pen drawings and micrographs of the male terminalia were arranged into 14 plates. A cladistic analysis based on 12 morfological characters on the male postabdomen and combined phylogenetic analysis based on molecular markers 12S and 16S rDNA were used. A new taxonomic concept of the Tachina subgenus (i. e. a new subgenus for Tachina magna) was proposed. A new species within the Eudoromyia subgenus was discovered.  |9 eng 
650 0 7 |a dvoukřídlí  |7 ph114379  |2 czenas 
650 0 7 |a fylogeneze živočichů  |7 ph137729  |2 czenas 
650 0 9 |a Diptera  |2 eczenas 
650 0 9 |a animal phylogeny  |2 eczenas 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
655 9 |a master's theses  |2 eczenas 
658 |a Biologie  |b Systematická biologie a ekologie  |c PřF N-BI BISE (BISE)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Vaňhara, Jaromír,  |d 1947-  |7 jn20001103818  |% UČO 391  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav botaniky a zoologie  |7 olak2006333067  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/106641/prif_m/ 
CAT |a DRIMLOVA  |b 02  |c 20080912  |l MUB01  |h 1135 
CAT |a JANA  |b 02  |c 20081009  |l MUB01  |h 1134 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1440 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1535 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0653 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0153 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0216 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1859 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0800 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1010 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1159 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0332 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20101109  |l MUB01  |h 1432 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110111  |l MUB01  |h 1505 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110111  |l MUB01  |h 1550 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110111  |l MUB01  |h 1550 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110721  |l MUB01  |h 1355 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0117 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1929 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1022 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131217  |l MUB01  |h 1351 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0844 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0847 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0852 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0855 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0729 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0732 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0741 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0744 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0751 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 0930 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 0933 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1128 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1146 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1152 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1155 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1158 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1203 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141209  |l MUB01  |h 0748 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141209  |l MUB01  |h 0758 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1320 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1323 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1327 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1443 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1403 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2343 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170626  |l MUB01  |h 2329 
CAT |c 20170628  |l MUB01  |h 1112 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m CDROM  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 ZOOLO  |b Ústav botaniky a zoologie (ZOOLO)  |3 DP 668/B  |5 3145342925  |4 DPČ: 668-08 -- DP  |8 20080912  |f 78  |f Mimo UK  |r 20080912  |s dar 
AVA |a MED50  |b KUK  |c Ústav botaniky a zoologie (ZOOLO)  |d DP 668/B  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j ZOOLO