Potravinový problém ve světě, příčiny a možnosti jeho řešení

Potravinový problém je velmi diskutovaným tématem, protože se s ním pojí i další sociálně-ekonomické problémy, jako hlad a chudoba. Zaměření práce je především na méně vyspělé země, kde snaha získat potraviny je nejdůležitější součástí života tamních obyvatel. Přestože existuje mnoho příčin potravin...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Adamcová, Michaela (Autor práce)
Další autoři: Věžník, Antonín, 1955- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2008.
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/123992/prif_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Potravinový problém je velmi diskutovaným tématem, protože se s ním pojí i další sociálně-ekonomické problémy, jako hlad a chudoba. Zaměření práce je především na méně vyspělé země, kde snaha získat potraviny je nejdůležitější součástí života tamních obyvatel. Přestože existuje mnoho příčin potravinového problému, primární vliv na zemědělskou produkci mají přírodní předpoklady. I když mohou být velice příznivé, stále větší vliv na potravinovou produkci má politické dění jak v jednotlivých státech, tak i ve světě. V této problematice je tedy nutný je zásah mezinárodních organizací, které poskytují finanční i potravinovou pomoc takto postiženým zemím.
Food problem si highly discussed topic because of social-economic problems as hunger and poverty, which are closely connected with it. This work is focused on less developed countries because the main everyday effort of those local people is getting some food. Despite of many causes of food problem, natural conditions have prime effect on agriculture production. Even if they are favourable, food production is more often influenced by political situation in particular country and in the world. That´s why there is an important intervention of international organisations and their providing of financial and food aid.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Antonín Věžník.
Fyzický popis:83 l., [9] l. příl.