Hypogenní a supergenní přeměny minerálů skupiny biotitu

Hlavní částí bakalářské práce bylo sestavení rešerše o minerálech skupiny biotitu a procesech jejich přeměn. Byly studovány sloupečkovité krystaly biotitu z granodioritů brněnského masivu makroskopicky, mikrosondou a RTG-difrakcí. Krystaly obsahují mikroskopické vrostlice albitu, K- živce, titanitu,...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Prokop, Jiří (Dissertant)
Other Authors: Losos, Zdeněk, 1962- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2008.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/175358/prif_b/
Cover Image
LEADER 04224ctm a22008177a 4500
001 MUB01000551917
003 CZ BrMU
005 20081124102738.0
008 080612s2008 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
035 |a (ISMU-VSKP)154568 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD004 
041 0 |a cze  |b eng 
072 7 |a 549  |x Mineralogie  |2 Konspekt  |9 7 
080 |a 549  |2 MRF 
080 |a (437.32-191.2)  |2 MRF 
080 |a (043)378.22  |2 MRF 
100 1 |a Prokop, Jiří  |% UČO 175358  |* [absolvent PřírF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Hypogeneous and supergeneous alterations of the biotite group minerals  |y eng 
245 1 0 |a Hypogenní a supergenní přeměny minerálů skupiny biotitu  |h [rukopis] /  |c Jiří Prokop. 
260 |c 2008. 
300 |a 42 l. :  |b il., mapy. 
500 |a Vedoucí práce: Zdeněk Losos. 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2008. 
520 2 |a Hlavní částí bakalářské práce bylo sestavení rešerše o minerálech skupiny biotitu a procesech jejich přeměn. Byly studovány sloupečkovité krystaly biotitu z granodioritů brněnského masivu makroskopicky, mikrosondou a RTG-difrakcí. Krystaly obsahují mikroskopické vrostlice albitu, K- živce, titanitu, apatitu a vzácně zirkonu a magnetitu. Mikrosondou byl stanoven chemismus biotitu a fází vznikajících jeho zvětráváním.  |% cze 
520 2 9 |a Major part of my bachelor thesis was to make a background research about biotite mineral group and it´s alteration processes. Column biotite crystals from granodioritic rocks of the Brno massif have been studied by means of macroscopic explorations, electron microprobe analyses and X-ray diffraction. The crystals were found to contain microscopic inclusions of albite, K-feldspar, titanite, apatite and rare zircon and magnetite. The chemical composition of biotite and it´s alteration products were detected with the electron microprobe.  |9 eng 
650 0 7 |a mineralogie  |7 ph115320  |2 czenas 
650 0 7 |a minerály  |7 ph115322  |2 czenas 
650 0 7 |a biotit  |2 CZ-BrMU 
650 0 9 |a mineralogy  |2 eczenas 
650 0 9 |a minerals  |2 eczenas 
651 7 |a brněnský masiv (Česko)  |7 ge310790  |2 czenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
658 |a Geologie  |b Geologie  |c PřF B-GE GE (GE)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Losos, Zdeněk,  |d 1962-  |7 ola2003200993  |% UČO 2470  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav geologických věd  |7 ko2004226848  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/175358/prif_b/ 
CAT |c 20080612  |l MUB01  |h 0450 
CAT |a ANTLOVA  |b 02  |c 20080702  |l MUB01  |h 0955 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1440 
CAT |c 20081009  |l MUB01  |h 1535 
CAT |a ANTHOVA  |b 02  |c 20081124  |l MUB01  |h 1027 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0646 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0148 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0212 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1855 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0755 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1009 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1155 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0329 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1911 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2319 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110818  |l MUB01  |h 1406 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0114 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120411  |l MUB01  |h 1404 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120710  |l MUB01  |h 1042 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1008 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131009  |l MUB01  |h 1402 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140108  |l MUB01  |h 1406 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140521  |l MUB01  |h 0758 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140521  |l MUB01  |h 0801 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1441 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1402 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2333 
CAT |c 20170628  |l MUB01  |h 1106 
CAT |a SVERAKOVAX  |b 02  |c 20200929  |l MUB01  |h 1601 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 PRIF  |a Přírodovědecká fakulta  |2 PRFSK  |b ÚK sklad  |3 K-10574  |5 3145342405  |8 20080702  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |q 20180424  |r 20080702  |s dar 
AVA |a SCI50  |b PRIF  |c ÚK sklad  |d K-10574  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j PRFSK