Hypogenní a supergenní přeměny minerálů skupiny biotitu - Prokop, Jiří (2008)
Hlavní částí bakalářské práce bylo sestavení rešerše o minerálech skupiny biotitu a procesech jejich přeměn. Byly studovány sloupečkovité krystaly biotitu z granodioritů brněnského masivu makroskopicky, mikrosondou a RTG-difrakcí. Krystaly obsahují mikroskopické vrostlice albitu, K- živce, titanitu, apatitu a vzácně zirkonu a magnetitu. Mikrosondou byl stanoven chemismus biotitu a fází vznikajících jeho zvětráváním.