Srovnání volebních systémů Andorry a Monaka

Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním volebních systémů ve dvou evropských mikrostátech. Popsány jsou jednotlivé detaily obou smíšených volebních systémů. Cílem práce bylo zjistit jaké mají (relativně nově zavedené) smíšené volební systémy v těchto státech vliv na stranické systémy, a jakému mod...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Reinöhl, Filip (Dissertant)
Other Authors: Šedo, Jakub, 1977- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2008.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/182607/fss_b/
Cover Image
LEADER 07467ctm a22016337a 4500
001 MUB01000551075
003 CZ BrMU
005 20081020111805.0
008 080604s2008 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28 
035 |a (ISMU-VSKP)155629 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD031 
072 7 |a 324  |x Volby, volební kampaně, referenda  |2 Konspekt  |9 15 
080 |a 342.8  |2 MRF 
080 |a (467.2)  |2 MRF 
080 |a (449.49)  |2 MRF 
080 |a 324  |2 MRF 
100 1 |a Reinöhl, Filip  |% UČO 182607  |* [absolvent FSS MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Comparison of Electoral systems of Andorra and Monaco  |y eng 
245 1 0 |a Srovnání volebních systémů Andorry a Monaka  |h [rukopis] /  |c Filip Reinöhl. 
260 |c 2008. 
300 |a 36 s. 
500 |a Vedoucí práce: Jakub Šedo. 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2008. 
520 2 |a Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním volebních systémů ve dvou evropských mikrostátech. Popsány jsou jednotlivé detaily obou smíšených volebních systémů. Cílem práce bylo zjistit jaké mají (relativně nově zavedené) smíšené volební systémy v těchto státech vliv na stranické systémy, a jakému modelu chování se přibližují. Stručně popsány jsou také institucionální prvky jednotlivých zemí a stranické systémy. Podrobněji jsou rozebrány proběhlé volby po zavedení smíšených volebních systémů.  |% cze 
520 2 9 |a This bachelors work is comparising electoral systems in two European microstates. It describes details of both mixed electoral systems. The goal of this work is to find out what are the influence of these electoral systems to the party systems in these countries. It is also mentioned a model of behavior of these systems. There is also briefly described the institutional elements of both countries and their party systems. The elections (after establishing mixed electroal systems) are analyzed in detail.  |9 eng 
650 0 7 |a volební systémy  |7 ph127224  |2 czenas 
650 0 9 |a electoral systems  |2 eczenas 
651 7 |a Andorra  |7 ge128665  |2 czenas 
651 7 |a Monako  |7 ge131149  |2 czenas 
651 9 |a Andorra  |2 eczenas 
651 9 |a Monaco  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
658 |a Politologie  |b Politologie  |c FSS B-PL PL1 (PL1)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Šedo, Jakub,  |d 1977-  |7 xx0015630  |% UČO 11241  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra politologie  |7 kn20111116008  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/182607/fss_b/ 
CAT |c 20080604  |l MUB01  |h 0450 
CAT |a SIMCIKOVA  |b 02  |c 20081020  |l MUB01  |h 1118 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0646 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0148 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0212 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1854 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0755 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 1008 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1154 
CAT |a VASICEKX  |b 02  |c 20100523  |l MUB01  |h 1935 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20100628  |l MUB01  |h 1132 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20100929  |l MUB01  |h 0329 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1910 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2318 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0114 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120418  |l MUB01  |h 0837 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1924 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 1007 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130605  |l MUB01  |h 0817 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130605  |l MUB01  |h 0818 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131023  |l MUB01  |h 0745 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131023  |l MUB01  |h 0748 
CAT |c 20140127  |l MUB01  |h 1845 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140130  |l MUB01  |h 0843 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140130  |l MUB01  |h 0846 
CAT |a NEDOMOVAX  |b 02  |c 20140519  |l MUB01  |h 2217 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0759 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0803 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0810 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0813 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0819 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0829 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0833 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0838 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150722  |l MUB01  |h 0851 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150723  |l MUB01  |h 0725 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150723  |l MUB01  |h 0728 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150723  |l MUB01  |h 0731 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150723  |l MUB01  |h 0739 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1441 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1401 
CAT |c 20151210  |l MUB01  |h 1506 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151210  |l MUB01  |h 1737 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2332 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0833 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0836 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0840 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0844 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0849 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0856 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0906 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0910 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0914 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0926 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0931 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0941 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0945 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 0954 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1006 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1011 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1032 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1043 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1048 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1052 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1134 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1202 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1218 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1227 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1232 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1237 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160712  |l MUB01  |h 1243 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0835 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0841 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0845 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0848 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0852 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0922 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0926 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0930 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0937 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0941 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0949 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 0957 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 1001 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 1024 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170228  |l MUB01  |h 1031 
CAT |c 20170628  |l MUB01  |h 1105 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170711  |l MUB01  |h 0945 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170711  |l MUB01  |h 0949 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170711  |l MUB01  |h 1000 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170711  |l MUB01  |h 1006 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170711  |l MUB01  |h 1011 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180725  |l MUB01  |h 1030 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180725  |l MUB01  |h 1043 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180725  |l MUB01  |h 1051 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180725  |l MUB01  |h 1056 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180725  |l MUB01  |h 1101 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0932 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1921 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1136 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2017-06-28