Srovnání volebních systémů Andorry a Monaka - Reinöhl, Filip (2008)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním volebních systémů ve dvou evropských mikrostátech. Popsány jsou jednotlivé detaily obou smíšených volebních systémů. Cílem práce bylo zjistit jaké mají (relativně nově zavedené) smíšené volební systémy v těchto státech vliv na stranické systémy, a jakému modelu chování se přibližují. Stručně popsány jsou také institucionální prvky jednotlivých zemí a stranické systémy. Podrobněji jsou rozebrány proběhlé volby po zavedení smíšených volebních systémů.