Kvalita výživy ve stáří v domácím prostředí

Tato bakalářská práce je zaměřena na kvalitu výživy ve stáří v rodinném prostředí. Teoretická část je rozdělena na dvě částí. V první části je charakterizováno stáří a stárnutí a změny, ke kterým v tomto období dochází. Druhá část je zaměřena na výživu a její odlišnosti ve stáří. Průzkumná část je z...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Kopečná, Vlasta (Autor práce)
Další autoři: Matějovská Kubešová, Hana, 1957- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2007.
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/142517/lf_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato bakalářská práce je zaměřena na kvalitu výživy ve stáří v rodinném prostředí. Teoretická část je rozdělena na dvě částí. V první části je charakterizováno stáří a stárnutí a změny, ke kterým v tomto období dochází. Druhá část je zaměřena na výživu a její odlišnosti ve stáří. Průzkumná část je zaměřena na způsoby stravování seniorů, na četnost konzumace vybraných potravin a na dodržování pitného režimu. Rovněž poskytuje i údaje o oblíbenosti jednotlivých nápojů, alkoholu i kávy.
This baccalaureate is focused on nutrition quality in old age in own environment. Theoretical part is divided into two parts. Forepart characterizes age, ageing process and changes usually happening in this period. Second part is focused on nutrition and it’s dissimilarity in old age. Pilot part is bent on senior’s food manners, percentage occurrence of consummation chosen foodstuff and observing drinkable regime. This work also provides data of particular beverages, alcohol and coffee popularity.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Hana Kubešová.
Fyzický popis:93 l. + posudky