Kvalita výživy ve stáří v domácím prostředí - Kopečná, Vlasta (2007)
Tato bakalářská práce je zaměřena na kvalitu výživy ve stáří v rodinném prostředí. Teoretická část je rozdělena na dvě částí. V první části je charakterizováno stáří a stárnutí a změny, ke kterým v tomto období dochází. Druhá část je zaměřena na výživu a její odlišnosti ve stáří. Průzkumná část je zaměřena na způsoby stravování seniorů, na četnost konzumace vybraných potravin a na dodržování pitného režimu. Rovněž poskytuje i údaje o oblíbenosti jednotlivých nápojů, alkoholu i kávy.