Etika zpravodajské fotografie

Etika zpravodajské fotografie Diplomová práce se zabývá etikou novinářské, konkrétněji zpravodajské fotografie. Skládá se z teoretické, metodologické a empirické části. Teoretická část poukazuje na absenci hlubší diskuse na dané téma a zdůvodňuje jeho naléhavost. Ukotvuje problematiku v akademickém...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Soldátová, Lucia (Dissertant)
Other Authors: Macků, Pavel, 1976- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2007.
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/65573/fss_m/
Cover Image
LEADER 07880ctm a22014777a 4500
001 MUB01000488472
003 CZ BrMU
005 20110907101802.0
008 070126s2007 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2014-01-17 
035 |a (ISMU-VSKP)130607 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD031 
072 7 |a 070  |x Noviny. Tisk. Žurnalistika  |2 Konspekt  |9 12 
080 |a 070.11  |2 MRF 
080 |a 070  |2 MRF 
080 |a (043)378.2  |2 MRF 
080 |a 77.044  |2 MRF 
100 1 |a Soldátová, Lucia  |% UČO 65573  |* [absolvent FSS MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Ethics of photojournalism  |y eng 
245 1 0 |a Etika zpravodajské fotografie  |h [rukopis] /  |c Lucia Soldátová. 
260 |c 2007. 
300 |a 246 l. :  |b fot., tab., graf. 
500 |a Vedoucí práce: Pavel Macků. 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií, 2007. 
520 2 |a Etika zpravodajské fotografie Diplomová práce se zabývá etikou novinářské, konkrétněji zpravodajské fotografie. Skládá se z teoretické, metodologické a empirické části. Teoretická část poukazuje na absenci hlubší diskuse na dané téma a zdůvodňuje jeho naléhavost. Ukotvuje problematiku v akademickém diskurzu, konkretizuje etické aspekty týkající se zpravodajské fotografie a kriticky reflektuje stávající etické normy českých tištěných médií. V metodologické části pak autorka na základě teoretických poznatků a již existujících etických kodexů (vztahujících se k žurnalistické praxi obecně) vytváří specifický etický kodex určený k regulaci pořizování a používání zpravodajských fotografií v tištěných médiích. Dále zde stanovuje výzkumný vzorek (obrazové zpravodajství války v Iráku a vládní krize 2005 v MF Dnes, Blesku, Týdnu a Reflexu) a konkretizuje metodu kritické reflexe daného vzorku. V empirické části pak autorka výzkumný vzorek konfrontuje s vytvořeným kodexem, čímž testuje jeho a.  |% cze 
520 2 9 |a Ethics of Photojournalism The dissertation addresses the issue of photography ethics in the field of journalism and of news coverage in particular. It is composed of a theoretical, a methodological and an empirical part. The theoretical part casts light on the absence of a substantial debate on the subject and justifies its urgency. It situates the problem in the academic discourse, concretizes ethical aspects related to journalistic photography and devotes itself to a critical reflection on the current ethical standards of the Czech press. In the methodological part, the author develops a specific ethical code with the aim of regulating the shooting and use of news photographs in the press. This ethical code is based on theoretical knowledge and ethical codes already existing and applied in journalism in general. An experimental sample is then determined (news photographs of the war in Iraq and of the 2005 Czech government crisis taken from MF Dnes, Blesk, Týden and Reflex) and the m.  |9 eng 
650 0 7 |a novinářská etika  |7 ph123341  |2 czenas 
650 0 7 |a novinářská fotografie  |7 ph135199  |2 czenas 
650 0 7 |a reportážní fotografie  |7 ph125142  |2 czenas 
650 0 7 |a tisk  |7 ph126649  |2 czenas 
650 0 9 |a journalistic ethics  |2 eczenas 
650 0 9 |a press photography  |2 eczenas 
650 0 9 |a photojournalism  |2 eczenas 
650 0 9 |a press  |2 eczenas 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
658 |a Mediální a komunikační studia  |b Mediální studia a žurnalistika  |c FSS N-KS ZU (ZU)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Macků, Pavel,  |d 1976-  |7 mzk2009495851  |% UČO 9678  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Katedra mediálních studií a žurnalistiky  |7 kn20030909015  |4 pbl 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/65573/fss_m/ 
CAT |c 20070126  |l MUB01  |h 0450 
CAT |a DOFKOVA  |b 02  |c 20070219  |l MUB01  |h 1035 
CAT |c 20070427  |l MUB01  |h 2201 
CAT |c 20071001  |l MUB01  |h 0103 
CAT |c 20071003  |l MUB01  |h 2202 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1813 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1827 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0551 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0115 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0140 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1823 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0729 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 0954 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1119 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100929  |l MUB01  |h 0313 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 1856 
CAT |c 20110627  |l MUB01  |h 2305 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20110907  |l MUB01  |h 1018 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20110907  |l MUB01  |h 1020 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0056 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120417  |l MUB01  |h 0759 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120418  |l MUB01  |h 0825 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120419  |l MUB01  |h 0714 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120419  |l MUB01  |h 0716 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120515  |l MUB01  |h 0740 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20120516  |l MUB01  |h 1659 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1349 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 0828 
CAT |c 20140117  |l MUB01  |h 1117 
CAT |c 20140127  |l MUB01  |h 1827 
CAT |a VACOVAX  |b 02  |c 20140312  |l MUB01  |h 1028 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140402  |l MUB01  |h 0755 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140402  |l MUB01  |h 0759 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140402  |l MUB01  |h 0803 
CAT |c 20150703  |l MUB01  |h 1004 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1433 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1353 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1031 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1039 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1046 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1050 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1058 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1112 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1115 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1124 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1131 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1134 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1138 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1343 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1344 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1353 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1401 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20151124  |l MUB01  |h 1421 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2220 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 0722 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 0725 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 0732 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1119 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1122 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1127 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1136 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1139 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1144 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160128  |l MUB01  |h 1152 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1028 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1212 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1216 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1220 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1223 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20160630  |l MUB01  |h 1230 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0750 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0755 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0758 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0805 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0814 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0827 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0833 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0836 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0845 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0848 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0856 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180704  |l MUB01  |h 0909 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180710  |l MUB01  |h 0625 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180710  |l MUB01  |h 0629 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180710  |l MUB01  |h 0632 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2014-01-17