Příspěvek k řešení vybraných taxonomických problémů u druhů rodu Tachina (Tachinidae, Diptera)

Byla provedena rešerše tachinologické literatury týkající se druhů rodu Tachina, přehled pojetí zástupců tohoto rodu podle jednotlivých autorů, přehled vývoje využitých morfologických znaků pro rozlišení zástupců podrodu Eudoromyia s výskytem vČR, stručná rešerše molekulárních a nástin statistických...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Novotná, Hana, 1984- (Dissertant)
Other Authors: Vaňhara, Jaromír, 1947-
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2006
Subjects:
Cover Image
LEADER 05506ctm a22009857a 4500
001 MUB01000486650
003 CZ BrMU
005 20180919174328.0
008 070115s2006 xr |||||q|||||||||||cze d
040 |a BOD004  |b cze  |d BOD114 
072 7 |a 59  |x Zoologie  |2 Konspekt  |9 2 
080 |a 592/599.06  |2 MRF 
080 |a 595.77  |2 MRF 
080 |a (0.034.44)  |2 MRF 
080 |a (043)378.22  |2 MRF 
080 |a 59  |2 MRF 
100 1 |a Novotná, Hana,  |d 1984-  |7 mub2011618990  |% UČO 106641  |4 dis 
245 1 0 |a Příspěvek k řešení vybraných taxonomických problémů u druhů rodu Tachina (Tachinidae, Diptera)  |h [elektronický zdroj] /  |c Hana Ondrouchová 
260 |c 2006 
300 |a 1 CD-ROM 
500 |a Vedoucí práce: Jaromír Vaňhara 
502 |a Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2006 
520 2 |a Byla provedena rešerše tachinologické literatury týkající se druhů rodu Tachina, přehled pojetí zástupců tohoto rodu podle jednotlivých autorů, přehled vývoje využitých morfologických znaků pro rozlišení zástupců podrodu Eudoromyia s výskytem vČR, stručná rešerše molekulárních a nástin statistických přístupů kdeterminaci dvoukřídlých s důrazem na čeleď Tachinidae. Byla provedena molekulárně-genetická analýza vybraných podrodů rodu Tachina spoužitím 16S rDNA molekulárního markeru. Výsledky potvrzují rozdělení rodu Tachina vpodrody (Servillia, Tachina, Eudoromyia), avšak za použití daného markeru nelze vyřešit validitu druhu Tachina nupta.  |% cze 
520 2 9 |a The available works concerning taxonomy of species of the genus Tachina was reviewed. Special attention was made to the comparison of various conceptions of the genus according to particular authors and critical analysis of morphological characters used for species identification of the subgenus Eudoromyia from the Czech Republic. A brief background of molecular and statistical methods used for determination of dipterans especially on the family Tachinidae was performed. Genetical approach was applied for the phylogenetic analysis of genus Tachina using sequences of the 16S rDNA molecular marker. The results confirm division of the genus Tachina on the subgenera (Servillia, Tachina, Eudoromyia), however the used marker was not sufficient to resolve specific status of the T. nupta.  |9 eng 
650 0 7 |a dvoukřídlí  |7 ph114379  |2 czenas 
650 0 7 |a systematická zoologie  |7 ph126373  |2 czenas 
650 0 9 |a Diptera  |2 eczenas 
650 0 9 |a animal classification  |2 eczenas 
655 7 |a bakalářské práce  |7 fd132403  |2 czenas 
655 7 |a CD-ROM  |7 fd133955  |2 czenas 
655 9 |a bachelor's theses  |2 eczenas 
700 1 |a Vaňhara, Jaromír,  |d 1947-  |7 jn20001103818  |% UČO 391 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav botaniky a zoologie  |7 olak2006333067  |4 dgg 
CAT |a VASICEK  |b 02  |c 20070115  |l MUB01  |h 1044 
CAT |a VARTECKA  |b 02  |c 20070129  |l MUB01  |h 0815 
CAT |c 20070427  |l MUB01  |h 2201 
CAT |c 20071003  |l MUB01  |h 2202 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1813 
CAT |c 20080429  |l MUB01  |h 1827 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20090923  |l MUB01  |h 1541 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091102  |l MUB01  |h 0550 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20091103  |l MUB01  |h 0114 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 0139 
CAT |c 20091203  |l MUB01  |h 1821 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20091219  |l MUB01  |h 0728 
CAT |c 20100428  |l MUB01  |h 0954 
CAT |a BATCH-UPD  |b 00  |c 20100501  |l MUB01  |h 1117 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20101005  |l MUB01  |h 1412 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20101005  |l MUB01  |h 1414 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20101109  |l MUB01  |h 1432 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110111  |l MUB01  |h 1549 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110111  |l MUB01  |h 1550 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20110721  |l MUB01  |h 1354 
CAT |a batch  |b 00  |c 20120324  |l MUB01  |h 0055 
CAT |c 20120610  |l MUB01  |h 1835 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130303  |l MUB01  |h 0825 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131217  |l MUB01  |h 1351 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0843 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0846 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0851 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140514  |l MUB01  |h 0855 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0728 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0731 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0740 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0743 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0747 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140528  |l MUB01  |h 0750 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 0928 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 0932 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1126 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1144 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1150 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1154 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1158 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141204  |l MUB01  |h 1202 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141209  |l MUB01  |h 0746 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20141209  |l MUB01  |h 0757 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1318 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1322 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20150107  |l MUB01  |h 1326 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151225  |l MUB01  |h 2218 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20180919  |l MUB01  |h 1743 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m BOOK  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 ZOOLO  |b Ústav botaniky a zoologie (ZOOLO)  |3 CD-Box  |5 3145334472  |4 DPČ: 21-06  |8 20070115  |f 78  |f Mimo UK  |r 20061231 
AVA |a MED50  |b KUK  |c Ústav botaniky a zoologie (ZOOLO)  |d CD-Box  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j ZOOLO