Příspěvek k řešení vybraných taxonomických problémů u druhů rodu Tachina (Tachinidae, Diptera) - Novotná, Hana, 1984- (2006)
Byla provedena rešerše tachinologické literatury týkající se druhů rodu Tachina, přehled pojetí zástupců tohoto rodu podle jednotlivých autorů, přehled vývoje využitých morfologických znaků pro rozlišení zástupců podrodu Eudoromyia s výskytem vČR, stručná rešerše molekulárních a nástin statistických přístupů kdeterminaci dvoukřídlých s důrazem na čeleď Tachinidae. Byla provedena molekulárně-genetická analýza vybraných podrodů rodu Tachina spoužitím 16S rDNA molekulárního markeru. Výsledky potvrzují rozdělení rodu Tachina vpodrody (Servillia, Tachina, Eudoromyia), avšak za použití daného markeru nelze vyřešit validitu druhu Tachina nupta.