Stravovací návyky zrakově postižených studentů středních a vysokých škol

Cílem této diplomové práce je popsat a zhodnotit stravovací návyky zrakov postižených student stedních a vysokých škol. Teoretická ást diplomové práce shrnuje dosavadní znalosti o problematice a jsou v ní také rozebrány mé poznatky o situaci nevidomých student. V praktické ásti bylo pomocí epidemiol...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Matěnová, Klára (Autor práce)
Další autoři: Šimůnek, Jan, 1954- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2006
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/66480/lf_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Cílem této diplomové práce je popsat a zhodnotit stravovací návyky zrakov postižených student stedních a vysokých škol. Teoretická ást diplomové práce shrnuje dosavadní znalosti o problematice a jsou v ní také rozebrány mé poznatky o situaci nevidomých student. V praktické ásti bylo pomocí epidemiologické studie zjišováno, jaké jsou stravovací návyky zrakov postižených student a jaké mají teoretické znalosti v oblasti výživy. Tyto informace byly statisticky zpracovány a na základ výsledk byly potvrzeny následující ti hypotézy: Mezi nevidomými a slabozrakými studenty jsou rozdíly ve stravovacích návycích. U zrakov postižených student je rozdíl ve stravovacích návycích žen a muž. Mezi nevidomými a slabozrakými studenty je rozdíl v informovanosti o výživ. Podklady pro diskusi byly získány pomocí dotazníku se 40 otázkami. Studie prokázala, že stravovací návyky nevidomých student jsou jiné, než stravovací návyky slabozrakých student. Nevidomí mají menší písun tekutin, ovoce a zeleniny než .
The objective of this thesis is to describe and to evaluate alimentation habits of visually impaired students of secondary schools and universities. Theoretical part of thesis summarizes the state of the art in this domain and it also includes my knowledge of the situation of blind students. In the practical part of the thesis, the alimentation habits of visually impaired students as well as their theoretical knowledge in field of nutrition were surveyed by means of an epidemiologic study. This information was statistically processed and three following hypotheses were confirmed: There is a difference between in alimentation habits of blind and purblind students. There is a difference between mens and womens alimentation habits in the visually impaired students group. There is a difference in foreknowledge about nutrition between blind and purblind students. The discussion is based on data acquired by mean of a questionnaire with 40 questions. The study pointed out that the alimentatio.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Jan Šimůnek
Fyzický popis:131, [10] l.