Stravovací návyky zrakově postižených studentů středních a vysokých škol - Matěnová, Klára (2006)
Cílem této diplomové práce je popsat a zhodnotit stravovací návyky zrakov postižených student stedních a vysokých škol. Teoretická ást diplomové práce shrnuje dosavadní znalosti o problematice a jsou v ní také rozebrány mé poznatky o situaci nevidomých student. V praktické ásti bylo pomocí epidemiologické studie zjišováno, jaké jsou stravovací návyky zrakov postižených student a jaké mají teoretické znalosti v oblasti výživy. Tyto informace byly statisticky zpracovány a na základ výsledk byly potvrzeny následující ti hypotézy: Mezi nevidomými a slabozrakými studenty jsou rozdíly ve stravovacích návycích. U zrakov postižených student je rozdíl ve stravovacích návycích žen a muž. Mezi nevidomými a slabozrakými studenty je rozdíl v informovanosti o výživ. Podklady pro diskusi byly získány pomocí dotazníku se 40 otázkami. Studie prokázala, že stravovací návyky nevidomých student jsou jiné, než stravovací návyky slabozrakých student. Nevidomí mají menší písun tekutin, ovoce a zeleniny než .