Glykemický index a jeho využití nejen ve sportu
Tato bakalářská práce se zabývá teorií glykemického indexu, jejím vznikem, vývojem a využitím v praxi. Je zde uveden stručný přehled glykemického indexu jednotlivých potravin, měření glykemického indexu a faktory, které jej ovlivňují. Čtvrtá a pátá kapitola popisuje využití této teorie při civilizač...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2006
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/77705/fsps_b/ |
Shrnutí: | Tato bakalářská práce se zabývá teorií glykemického indexu, jejím vznikem, vývojem a využitím v praxi. Je zde uveden stručný přehled glykemického indexu jednotlivých potravin, měření glykemického indexu a faktory, které jej ovlivňují. Čtvrtá a pátá kapitola popisuje využití této teorie při civilizačních onemocněních a ve sportu. This bachelor work deals with theory of the Glycaemix Index (GI), its creation development and practical application of the theory in to practice. We summarise the GI of food, its laboratory measuring and factors which influence the GI. The fourth and fifth chapter describe possibleapplication of the teory of GI. For example civilisation diseases and sport. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Lucie Mandelová |
Fyzický popis: | 48 l., 14 l. příl. |