Glykemický index a jeho využití nejen ve sportu

Tato bakalářská práce se zabývá teorií glykemického indexu, jejím vznikem, vývojem a využitím v praxi. Je zde uveden stručný přehled glykemického indexu jednotlivých potravin, měření glykemického indexu a faktory, které jej ovlivňují. Čtvrtá a pátá kapitola popisuje využití této teorie při civilizač...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Gajdová, Vendula (Autor práce)
Další autoři: Mandelová, Lucie, 1977- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2006
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/77705/fsps_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato bakalářská práce se zabývá teorií glykemického indexu, jejím vznikem, vývojem a využitím v praxi. Je zde uveden stručný přehled glykemického indexu jednotlivých potravin, měření glykemického indexu a faktory, které jej ovlivňují. Čtvrtá a pátá kapitola popisuje využití této teorie při civilizačních onemocněních a ve sportu.
This bachelor work deals with theory of the Glycaemix Index (GI), its creation development and practical application of the theory in to practice. We summarise the GI of food, its laboratory measuring and factors which influence the GI. The fourth and fifth chapter describe possibleapplication of the teory of GI. For example civilisation diseases and sport.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Lucie Mandelová
Fyzický popis:48 l., 14 l. příl.