Společensko-kulturní aspekty výživy

Bakaláská práce na téma Spoleensko-kulturní aspekty výživy krátce pojednává o hlavních sociálních a kulturních aspektech lidského stravování. Obsahuje krátký pohled na historii a zásadní kroky ve vývoji stravování. Dále se zabývá ideologií stravování především náboženstvím a symbolikou jídla. V posl...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Olivíková, Adéla (Autor práce)
Další autoři: Feketová, Jitka (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2006
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/101234/lf_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Bakaláská práce na téma Spoleensko-kulturní aspekty výživy krátce pojednává o hlavních sociálních a kulturních aspektech lidského stravování. Obsahuje krátký pohled na historii a zásadní kroky ve vývoji stravování. Dále se zabývá ideologií stravování především náboženstvím a symbolikou jídla. V poslední kapitole popisuje zásadní vlivy jídla ve spolenosti.
My bachelor thesis Social and cultural aspects of human nutrition deals briefly with main social and cultural aspects of human feeding. It includes short overview on the nutrition history and significant advances in the progress of humans alimentation. Further on, it deals with the ideology of feeding from a religious viewpoint and the point of view of the food symbolology. The last chapter describes the essential influence of food within society.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Jitka Feketová.
Fyzický popis:48 l.