Nutriční terapie v kardiovaskulární rehabilitaci při ischemické chorobě srdeční /
Bakalářská práce se zabývá rolí nutričního terapeuta v kardiovaskulární rehabilitaci a významem výživy v prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Teoretická část stručně popisuje vybraná kardiovaskulární onemocnění a rizikové faktory podílející se na jejich vzniku. Část zabývající se farmakologickými...
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2019
|
Témata: | |
On-line přístup: | http://is.muni.cz/th/stsot/ |
Shrnutí: | Bakalářská práce se zabývá rolí nutričního terapeuta v kardiovaskulární rehabilitaci a významem výživy v prevenci kardiovaskulárních onemocnění. Teoretická část stručně popisuje vybraná kardiovaskulární onemocnění a rizikové faktory podílející se na jejich vzniku. Část zabývající se farmakologickými opatřeními stručně popisuje léčiva užívaná v léčbě, kapitola popisující nefarmakologická opatření je zaměřena převážně na preventivní vliv výživy. Část práce je věnována popisu procesu kardiovaskulární rehabilitace a dále významu nutričního terapeuta při rehabilitaci. Cílem bylo shrnout poznatky o výživě jako preventivním prostředku v léčbě kardiovaskulárních onemocnění. Praktická část prezentuje kazuistiky zpracované dle procesu nutriční péče. The bachelor thesis deals with role of dietitian in cardiovascular rehabilitation and the importance of nutrition in the prevention of cardiovascular diseases. The theoretical part describes selected cardiovascular diseases and risk factors involved in their formation. Another part briefly describes some drugs used in therapy, chapter about non-pharmacological interventions focuses mainly on the preventive effect of nutrition. Part of the thesis is devoted to the description of the process of cardiovascular rehabilitation and the importance of involving a dietitian in the rehabilitation. The aim was to summarize the knowledge of nutrition as a preventive instrument in the treatment of cardiovascular diseases. The practical part presents case reports processed according to the nutrition care process. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Martin Krobot |
Fyzický popis: | 89 listů |