Acne vulgaris a výživa /

Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vztahu acne vulgaris a výživy. V prvních dvou kapitolách teoretické části je probrána problematika samotného onemocnění. Další kapitoly popisují skupiny potravin a jednotlivých živin, u kterých existuje možnost vzniku anebo ovlivnění průběhu acne vulgari...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Staufčíková, Tereza (Autor práce)
Další autoři: Suchodolová, Veronika, 1982- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2016
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/411006/lf_b/
Obálka
Popis
Shrnutí:Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vztahu acne vulgaris a výživy. V prvních dvou kapitolách teoretické části je probrána problematika samotného onemocnění. Další kapitoly popisují skupiny potravin a jednotlivých živin, u kterých existuje možnost vzniku anebo ovlivnění průběhu acne vulgaris. V praktické části jsou uvedeny tři kazuistiky s analýzou a hodnocením stravy. Cílem bylo zjistit, zda pacienti pociťují nějaké změny ve vývoji akné po konzumaci určitých potravin nebo jednotlivých živin.
This bachelor thesis deals with the relation between acne vulgaris and diet. The disease is described in the first two chapters of the theoretical part. Following chapters list food groups and particular nutrients which might cause and have impact on acne vulgaris. Three case studies with analysis and evaluation of the diet are presented in the practical part. The aim of this thesis was to determine whether patients experience any changes in the acne development after consuming certain foods or particular nutrients.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Veronika Březková
Fyzický popis:76 listů