Fast-food versus slow-food /

Cílem této práce je přiblížit fast food a slow food jako dva směry stravování s odlišným přístupem k jídlu. Teoretická část práce přináší stručný pohled do historie obou směrů a poukazuje na hlavní rozdíly mezi fast food a slow food. Zmiňuje postavení fast food i slow food v České republice, porovná...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Hamerská, Jarmila (Autor práce)
Další autoři: Suchodolová, Veronika, 1982- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2013
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/323462/lf_m/
Obálka
LEADER 04335ctm a22007337i 4500
001 MUB01000862757
003 CZ BrMU
005 20210630142255.0
008 130615s2013 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2021-08-04 
035 |a (ISMU-VSKP)241350 
040 |a BOD114  |b cze  |e rda  |d BOD002 
100 1 |a Hamerská, Jarmila  |* [absolvent LF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Fast-food versus slow-food  |y eng 
245 1 0 |a Fast-food versus slow-food /  |c Jarmila Hamerská 
264 0 |c 2013 
300 |a 89 listů, 5 nečíslovaných listů příloh :  |b ilustrace 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Vedoucí práce: Veronika Březková 
502 |a Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2013 
520 2 |a Cílem této práce je přiblížit fast food a slow food jako dva směry stravování s odlišným přístupem k jídlu. Teoretická část práce přináší stručný pohled do historie obou směrů a poukazuje na hlavní rozdíly mezi fast food a slow food. Zmiňuje postavení fast food i slow food v České republice, porovnává skladbu jídelníčku a možné působení obou typů stravování na zdraví člověka. Součástí práce je vyhodnocení průzkumu, jehož cílem bylo zjistit vztah studentů ke stravování, jejich náhled na fast food a povědomí o slow food. Pozornost je věnována chování konzumentů, jejich preferencím při výběru potravin a pravidelnosti stravování.  |% cze 
520 2 9 |a The objective of this thesis is to describe a fast food and a slow food as two ways of eating with different approach to food. The theoretical part of the paper gives a brief view of historic background of both of these movements and points out to differences between the fast food and the slow food. It also mentions a position of the fast food and the slow food in Czech Republic, compares their diet composition and possible effects of both food ways on human health. Indivisible part of the thesis is an assessment of a survey which is to identify an attitude of students to eating, their opinion of fast food and their knowledge of slow food. Attention is also paid to consumer behavior, their preferences in choosing food and a regularity of their eating.  |9 eng 
650 0 7 |a průmyslově zpracované potraviny  |2 czmesh 
650 0 7 |a slow food  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a stravovací zvyklosti  |2 czmesh 
650 0 7 |a studenti  |2 czmesh 
650 0 2 |a Fast Foods 
650 0 2 |a Feeding Behavior 
650 0 2 |a Students 
655 7 |a diplomové práce  |7 fd132022  |2 czenas 
655 9 |a master's theses  |2 eczenas 
700 1 |a Suchodolová, Veronika,  |d 1982-  |7 xx0086881  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Ústav preventivního lékařství  |7 kn20030808013  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/323462/lf_m/ 
CAT |c 20130615  |l MUB01  |h 0421 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140107  |l MUB01  |h 1202 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140331  |l MUB01  |h 1306 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20140616  |l MUB01  |h 1255 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140904  |l MUB01  |h 0740 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140904  |l MUB01  |h 1020 
CAT |c 20140911  |l MUB01  |h 1612 
CAT |c 20140912  |l MUB01  |h 1106 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140930  |l MUB01  |h 0913 
CAT |c 20150724  |l MUB01  |h 1145 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20150810  |l MUB01  |h 1257 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1450 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1411 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0406 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20160729  |l MUB01  |h 1528 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170223  |l MUB01  |h 1204 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20170223  |l MUB01  |h 1205 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20170227  |l MUB01  |h 1230 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20170826  |l MUB01  |h 0211 
CAT |a VARTECKAX  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0932 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210422  |l MUB01  |h 0933 
CAT |a BATCH-UPD  |b 02  |c 20210423  |l MUB01  |h 2357 
CAT |a PELZOVA  |b 02  |c 20210630  |l MUB01  |h 1422 
CAT |c 20210804  |l MUB01  |h 0901 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2021-08-04 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 KF-K-17279  |9 SKLAD-862757  |6 3147085573  |5 3147085573  |8 20210630  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20210630  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d KF-K-17279  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD