Přínos artroskopie při ošetření akutního traumatického hemartrosu kolenního kloubu

Cílem disertační práce bylo zhodnotit přínos artroskopie při ošetření pacientů s akutním traumatickým hemartrosem kolenního kloubu se zaměřením na pacienty bez poranění skeletu a s normálními parametry krevní srážlivosti. Práce je rozdělena na tři části, teoretickou, experimentální a klinickou. V te...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Konečný, Jan (Dissertant)
Other Authors: Čapov, Ivan, 1955- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2012
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/37057/lf_d/
Cover Image
LEADER 04704ctm a22006497a 4500
001 MUB01000831434
003 CZ BrMU
005 20130530145319.0
008 120927s2012 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-06-05 
035 |a (ISMU-VSKP)105060 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD002 
072 7 |a 617  |x Ortopedie. Chirurgie. Oftalmologie  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 616.72-072.1  |2 MRF 
080 |a 616.728.3  |2 MRF 
100 1 |a Konečný, Jan  |% UČO 37057  |* [absolvent LF MU]  |4 dis 
242 1 0 |a Contribution of Arthroscopy in Treatment of Acute Traumatic Haemarthrosis of Knee Joint  |y eng 
245 1 0 |a Přínos artroskopie při ošetření akutního traumatického hemartrosu kolenního kloubu  |h [rukopis] /  |c Jan Konečný 
260 |c 2012 
300 |a 109 l. 
500 |a Vedoucí práce: Ivan Čapov 
502 |a Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012 
520 2 |a Cílem disertační práce bylo zhodnotit přínos artroskopie při ošetření pacientů s akutním traumatickým hemartrosem kolenního kloubu se zaměřením na pacienty bez poranění skeletu a s normálními parametry krevní srážlivosti. Práce je rozdělena na tři části, teoretickou, experimentální a klinickou. V teoretické části jsou vyhledány literární údaje, týkající artroskopií, poranění kolene a působení krve v kolenním kloubu. Cílem experimentální části bylo ověření cévního zásobení struktur kolenního kloubu a průkaz „anatomické“ bezpečnosti instrumentace při artroskopickém ošetření akutního úrazového hemartrosu kolenního kloubu, které se týká zejména sutury menisku metodou „outside-in“. V klinické části byl hodnocen soubor 117 pacientů s poúrazovým hemartrosem kolene operovaných na I. chirurgické klinice FN U sv. Anny v Brně. Zařazeni byli pacienti po úraze kolene, u kterých bylo vypunktováno minimálně 20ml krve z poraněného kloubu. Do studie nebyli zahrnuti pacienti s poraněním skeletu patrným  |% cze 
520 2 9 |a Aim of the dissertation work is to evaluate the benefit of arthroscopy at patients with acute traumatic knee heamathrosis, focused on patients without skeletal trauma and normal coagulation parametrs. Work is divided into three parts – theoretical, experimental and clinical. Theoretical part contains overwiev of recent publications regarding arthroscopy, knee trauma and effects of the blood in knee. Experimetal part reidenitify the vascular supply to the knee joint and defines ,, safe entry spots´´ for arthroscopic approach , specially when suturing mensicus with outside-in technique. Clinical part evaluates group of 117 pacients with traumatic knee haemarthrosis operated at I.st Surgical Dep. st. Anne´s Univ. Hospital Brno. Included were patients with knee trauma, who have had evacuated at lest of 20 ml of blood from the wounded knee. Excluded were patients with skeletal trauma visible on x-ray. Indication for the arthroscopy was limited to age group 15-65 years and preoperative ASA  |9 eng 
650 0 7 |a poranění kolena  |2 czmesh 
650 0 7 |a artroskopie  |2 czmesh 
650 0 7 |a hemartróza  |2 czmesh 
650 0 2 |a Knee Injuries 
650 0 2 |a Arthroscopy 
650 0 2 |a Hemarthrosis 
655 7 |a disertace  |7 fd132024  |2 czenas 
658 |a Chirurgie (čtyřleté)  |b Chirurgie  |c LF D-CI4 CHIR (CHIR)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Čapov, Ivan,  |d 1955-  |7 xx0018390  |% UČO 2129  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Chirurgická klinika, I.  |7 xx0037880  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/37057/lf_d/ 
CAT |c 20120927  |l MUB01  |h 0424 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20121001  |l MUB01  |h 1052 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1450 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130430  |l MUB01  |h 1328 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20130510  |l MUB01  |h 1556 
CAT |a CECHOVA  |b 02  |c 20130530  |l MUB01  |h 1453 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131024  |l MUB01  |h 0922 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140401  |l MUB01  |h 0753 
CAT |c 20140911  |l MUB01  |h 1610 
CAT |c 20140912  |l MUB01  |h 1104 
CAT |c 20150807  |l MUB01  |h 0905 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1449 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1411 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0332 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20171003  |l MUB01  |h 1054 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180817  |l MUB01  |h 1757 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190328  |l MUB01  |h 1132 
CAT |c 20200605  |l MUB01  |h 1145 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-06-05 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-2012-K-9005  |6 3147058085  |5 3147058085  |8 20130510  |f 70  |f Prezenční  |r 20130510  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-2012-K-9005  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD