Aplikace specializovaných skórovacích systémů pro objektivizaci morbidity laparoskopických operací kolorekta

Cílem studie bylo objektivní srovnání morbidity otevřené a laparoskopické operační techniky v oblasti tlustého střeva a konečníku s využitím skórovacího systému, který zohledňuje potenciální riziko komplikací ve srovnávaných souborech.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Martínek, Lubomír (Autor práce)
Další autoři: Dostalík, Jan, 1944- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2007.
Témata:
On-line přístup:Elektronická verze přístupná pouze pro studenty a pracovníky MU
Obálka
Popis
Shrnutí:Cílem studie bylo objektivní srovnání morbidity otevřené a laparoskopické operační techniky v oblasti tlustého střeva a konečníku s využitím skórovacího systému, který zohledňuje potenciální riziko komplikací ve srovnávaných souborech.
The aim of the study was to asses morbidity of the open and laparoscopic colorectal surgery using the scoring system, taking into account potential "case mix" of samples.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Jan Dostalík.
Fyzický popis:nestr.