Aplikace specializovaných skórovacích systémů pro objektivizaci morbidity laparoskopických operací kolorekta
Cílem studie bylo objektivní srovnání morbidity otevřené a laparoskopické operační techniky v oblasti tlustého střeva a konečníku s využitím skórovacího systému, který zohledňuje potenciální riziko komplikací ve srovnávaných souborech.
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Další autoři: | |
Typ dokumentu: | VŠ práce nebo rukopis |
Jazyk: | Čeština |
Vydáno: |
2007.
|
Témata: | |
On-line přístup: | Elektronická verze přístupná pouze pro studenty a pracovníky MU |
Shrnutí: | Cílem studie bylo objektivní srovnání morbidity otevřené a laparoskopické operační techniky v oblasti tlustého střeva a konečníku s využitím skórovacího systému, který zohledňuje potenciální riziko komplikací ve srovnávaných souborech. The aim of the study was to asses morbidity of the open and laparoscopic colorectal surgery using the scoring system, taking into account potential "case mix" of samples. |
---|---|
Popis jednotky: | Vedoucí práce: Jan Dostalík. |
Fyzický popis: | nestr. |