Příprava a scénář k výstavě "Židovské tradice a zvyky v košer kuchyni"

Teoretická i praktická příprava k výstavě o židovských tradicích a zvycích v košer kuchyni. V úvodu se práce věnuje obecně problematice židovské kuchyně v souvislosti s náboženskými předpisy a rituály a z ní čerpá navazující faktografická část scénáře, tj. texty k výstavě a k sestavení katalogu. V d...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Círová Hacmacová, Ivana (Autor práce)
Další autoři: Holman, Pavel, 1965- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2006
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/53262/ff_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Teoretická i praktická příprava k výstavě o židovských tradicích a zvycích v košer kuchyni. V úvodu se práce věnuje obecně problematice židovské kuchyně v souvislosti s náboženskými předpisy a rituály a z ní čerpá navazující faktografická část scénáře, tj. texty k výstavě a k sestavení katalogu. V druhé části se specializuje na vlastní realizaci výstavy (výběr sbírkových předmětů, popisky, architektonické a výtvarné řešení, finanční rozvaha atp.).Závěrečná část je věnována doprovodným akcím (přednášky, pracovní list, výlet) a tiskovinám k výstavě (skládačka a katalog k výstavě)
Theoretical and practical prepation for planned exhibition about jewish traditions and customs in kosher kitchen. Introduction of the thesis is devoted generally to the jewish kitchen link with the religious rules and rituals and from there draw the connected fact part of scenario, t.i. texts to the exhibition and to the constructing the catalogue. The second part is focused on their own realization of the exhibition (selection of the collection items, keys, architectonical and design solution, financial balance etc.).Final part is focused accompanying projects (lectures, working sheet, trip) and prints to the exhibition (handbill and the catalogue to the exhibition)
Popis jednotky:Vedoucí práce: Pavel Holman
Fyzický popis:115 l., [17] l. příl.