Sluchové postižení : úvod do surdopedie - Horáková, Radka, 1979- (Praha : Portál, 2012)
Publikace tvoří základní vstup do oboru surdopedie. Za cíl si klade přinést čtenářům poznatky z oblasti diagnostiky sluchového postižení, charakterizovat možnosti korekce sluchových vad a popsat možnosti péče o jedince s poruchami sluchu. Zároveň se zaměřuje na témata z oblasti tlumočení znakového jazyka či péče neslyšících rodičů o své slyšící potomky. Dále se věnuje problematice hluchoslepoty, závažného duálního smyslového postižení. Knihu ocení studenti speciální pedagogiky, speciální pedagogové a další odborníci působící v oblasti péče o osoby se sluchovým postižením i rodiče dětí se sluchovým postižením. Radka Horáková, Ph.D. vyučuje na Katedře speciální pedagogiky PedF MU předměty zaměřené na edukaci jedinců s těžkým sluchovým postižením, komunikaci sluchově postižených, znakový jazyk a problematiku hluchoslepoty.
Obsahuje bibliografické odkazy
Elektronická reprodukce.
Keywords: osoby se sluchovým postižením; poruchy sluchu; surdopedie; education of the hearing impaired; hearing disorders; hearing impaired; monografie; e-knihy online; monographs; e-books online