Mládež a delikvence : možné příčiny, struktura, programy prevence kriminality mládeže - Matoušek, Oldřich, 1947- (Portál, 2011)
Rozšířené a aktualizované vydání knihy obsahující syntézu poznatků nejrůznějších oborů o příčinách delikventního chování mládeže a existujících metodách prevence a represe. Důraz je kladen na nové metody řešení a na porovnání jejich efektivity.