Institut manželství a zákoník práce - Mašek, Daniel (2003)
Autor podrobně objasňuje důsledky institutu manželství pro oblast pracovního práva. Všímá si povinnosti zaměstnavatele umožnit svému zaměstnanci účast na vlastní svatbě a na svatbě nejbližších příbuzných, zákazu vzájemného zaměstnávání manželů, zákazu diskriminace manželského stavu a nároků pozůstalých v případě smrti zaměstnance.
Keywords: manželství; pracovní právo; marriage; labor laws and legislation