Institut manželství a zákoník práce - Mašek, Daniel
Autor podrobně objasňuje důsledky institutu manželství pro oblast pracovního práva. Všímá si povinnosti zaměstnavatele umožnit svému zaměstnanci účast na vlastní svatbě a na svatbě nejbližších příbuzných, zákazu vzájemného zaměstnávání manželů, zákazu diskriminace manželského stavu a nároků pozůstalých v případě smrti zaměstnance.