Ústavní soudnictví ve Slovenské republice : vznik, vývoj a současnost - Sládeček, Vladimír, 1954-
Ústavní soudnictví lze považovat za relevantní součást kontroly ústavnosti, která zahrnuje i kontrolu materiálních principů ústavního státu jež nejsou vyjádřeny v Ústavě a spíše z historického pohledu i kontrolu politickou. V této studii se autor zabývá ústavním soudnictvím, které chápe jako činnost směřující k ochraně zachování ústavy (ústavních zákonů) a kontrole jejího dodržování prováděné státními orgány soudního typu zpravidla na základě kvalifikovaného podnětu.